Món Esport
Xavi compara una qualitat dels seus davanters amb les d’Henry o Stòitxkov

El Futbol Club Barcelona de Xavi Hernández comença a trobar el seu camí. Comença a retrobar-se amb quelcom que en el passat el va fer gran. Va fer grans el Barça de Johan Cruyff, el de Frank Rijkaard, el de Pep Guardiola o el de Luis Enrique. I ara, està fent això mateix amb el de Xavi. Després de cent dies a la direcció de l’equip, el Barça de Xavi ja goleja, obté resultats importants i, per a gaudi del terrassenc, s’ho passa bé amb la pilota i la juga amb criteri.

En la roda de premsa posterior a l’exhibició en l’estadi Diego Armando Maradona contra el Nàpols, l’entrenador ha destacat això. Ha valorat el fet que el seu equip torna a practicar un futbol reconeixible. Xavi ha reconegut que “estem pel bon camí. Estem millorant en el joc i en l’enteniment. Hem de buscar això, hem d’aprofitar les transicions. Per què no? Hem d’aprofitar els moments als quals l’espai ja està creat”.

En aquest sentit, tenint en compte que el primer gol, de Pierre-Emerick Aubameyang, ha arribat fruit d’un contraatac, l’entrenador ha valorat que “ara tenim molts futbolistes per fer mal a l’esquena. Tenim Ferran Torres, Pierre-Emerick Aubameyang, Ousmane Dembélé, Adama Traoré… i en el passat vam tenir jugadors també bons a l’espai, com Thierry Henry, David Villa, Pedro Rodríguez o Hristo Stòitxkov. Ho hem d’aprofitar, i això també és el model de joc que volem: aprofitar els espais i generar-los. Aprofitar les transicions. Però, sobretot, volem jugar en camp contrari. Fer vint o trenta passades i que acabin en gol”.

Xavi ha admès que això “és el que buscàvem a Granada o al camp de l’Osasuna. Avui, en els moments als quals hem patit, hem sabut jugar bé, amb la pilota, en camp contrari. Ha sigut un partit molt complet. Estic molt content pels jugadors i per l’afició, que avui ha estat espectacular”. Tot i això, l’entrenador demana prudència, ja que “encara no hem fet res. Hem passat als vuitens de final de l’Europa League. Però tenim esperances que es pot tornar a jugar bé al futbol, amb un model clar. Hi ha jugadors per fer-ho. Estic esperançat i il·lusionat amb l’equip. Tenim arguments per fer quelcom gran. Encara és aviat, però les sensacions són bones”.



Més notícies
Xavi Hernández, entrenador del Barça | FC Barcelona
El Xavi més feliç explica l’evolució de Frenkie de Jong
Notícia: El Xavi més feliç explica l’evolució de Frenkie de Jong
Comparteix
A més, el tècnic ha celebrat el gran rendiment de les incorporacions hivernals
Aubameyang i De Jong celebren un gol a Nàpols | Europa Press
El Barça de Xavi es consagra amb una exhibició al temple de Maradona (2-4)
Notícia: El Barça de Xavi es consagra amb una exhibició al temple de Maradona (2-4)
Comparteix
Els blaugranes assalten Nàpols i es classifiquen per als vuitens de l'Europa League

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa