El Barça acomiada la Lliga amb una victòria grisa (0-1)

Tres punts per acomiadar la Lliga no són la pitjor notícia, però la imatge que ha deixat el Barça a Ipurua confirma que aquesta “renovació” i “final de cicle” que anunciava Joan Laporta és més que necessària. Els blaugranes han vençut l’Eibar en un partit intranscendent per als dos equips, on el gol de Griezmann a la segona meitat ha estat l’única cosa positiva del duel (0-1), que serà, més que probablement, el darrer de Ronald Koeman a la banqueta del Barça.

Com no podia ser d’una altra manera, el tècnic neerlandès ha presentat un onze carregat de suplents. Junior, Trincao, Neto… és possible que sigui l’últim partit de tots aquests futbolistes amb la samarreta blaugrana. En un inici, el plantejament blaugrana ha estat prou ofensiu, cosa que semblava indicar que els jugadors volien demostrar moltes coses. Tanmateix, aquest domini ha acabat ràpidament, de la mateixa manera que ho ha fet en aquestes darreres jornades de Lliga per als culers, a causa d’una lleugera resposta ofensiva de l’Eibar.

A partir d’aquest moment, el Barça ha fet tres, quatre o cinc passes enrere i els bascos, sense cap pressió al damunt i amb la voluntat de treure un bon resultat per encarar positivament l’objectiu de tornar a Primera Divisió, han començat a jugar amb alegria. Primer Oliveira i després Kike García per partida doble han estat a punt d’avançar els locals a Ipurua. Només Neto i la falta d’efectivitat dels armers ha permès que el marcador es mantingués en el 0-0 inicial fins al final dels primers 45 minuts.

A la segona meitat han entrat altres futbolistes que no han comptat per a Koeman, com Umtiti, Braithwaite o Riqui Puig. Aquest últim ha entrat per una lesió d’Ilaix Moriba. La segona meitat blaugrana ha estat soporífera. No ha passat absolutament res. Només un gol al minut 80 d’Antoine Griezmann, un golàs de volea, ha fet aixecar el cap als culers de la becaina que han fet durant els 90 minuts. L’Eibar encara hauria pogut empatar el partit amb una pilota d’Inui que ha impactat contra el travesser a les acaballes del duel.