Món Esport
El PSG pretén tornar a pescar en la plantilla del Barça

El Paris Saint-Germain està seguint molt de prop la situació de Frenkie de Jong en el Futbol Club Barcelona. Segons diversos mitjans francesos, el club parisenc està necessitat de dos migcampistes per al curs vinent i la seva enèsima cerca de guanyar la UEFA Champions League, amb un projecte previsiblement renovat. I en aquest sentit, a la secretaria tècnica dirigida pels xeics qatarians interessa el futbolista neerlandès.

El rendiment decebedor de Frenkie de Jong al Barça

Cal recordar dues tessitures. En primer lloc, de Jong està tenint un rendiment molt decebedor a Can Barça. Va arribar l’estiu de l’any 2019 amb les expectatives molt elevades. Venia de completar un gran curs a l’Ajax semifinalista d’Europa, i a canvi d’un traspàs multimilionari. En aquella primera temporada mai no es va sentir còmode, i hi havia qui ho responsabilitzava als tècnics de llavors: Ernesto Valverde i Quique Setién. Es deia que no sabien trobar-li la posició adequada.

El curs següent va arribar Ronald Koeman, qui ja havia entrenat de Jong a la selecció neerlandesa. Amb ell, el migcampista va millorar substancialment el seu rendiment. Va acabar la temporada 2020/2021 amb uns números millors. Si en l’anterior va fer només 2 gols i 4 assistències en 42 partits, en l’esmentada va fer 7 gols i 7 assistències en 51 partits. A més, es va sentir més líder. Gràcies a tot això, el Barça va aconseguir guanyar la Copa del Rei i va acabar millor de l’esperat la Lliga.

Iñaki Peña i Frenkie de Jong, durant el Barça-Galatasaray | FC Barcelona
Iñaki Peña i Frenkie de Jong, durant el Barça-Galatasaray | FC Barcelona

Però aquest any les coses tornen a ser grises. Es torna a veure un Frenkie de Jong apàtic, poc aportador. Ha tingut bones actuacions amb comptagotes. Se li recorden pocs bons partits. El de l’anada de setzens de final de la UEFA Europa League, contra el Nàpols, quan va ballar sobre la gespa, i un grapat més. Darrerament, amb Xavi Hernández, ha estat substituït en moltes ocasions abans de l’esperat durant els partits, i fins i tot suplent. No ha acabat d’aclimatar-se, i això explica part de la baixada de nivell de l’equip. Sense anar més lluny, el tècnic terrassenc el va retirar a l’hora de partit contra el Rayo Vallecano, amb un 0-1 advers al marcador, pel jove Nico González.

El PSG ja va intentar fitxar Frenkie de Jong fa tres anys

D’altra banda, cal recordar que el PSG ja va intentar escometre el fitxatge del neerlandès. Durant el curs 2018/2019, quan mitja Europa desitjava fer-se amb els seus serveis, el club francès hi estava ben posicionat especialment pel component econòmic. Finalment el Barça va convèncer el jugador. Però ara, tenint en compte la situació esportiva seva, la del PSG i l’econòmica de l’entitat catalana, els francesos podrien tornar-ho a fer. Podrien tornar a pescar en el mar blaugrana, com ja han fet, recentment, amb Neymar Jr, Leo Messi i Xavi Simons.



Més notícies
Kylian Mbappé, jugador del PSG | Europa Press
El PSG, optimista amb la renovació de Mbappé
Notícia: El PSG, optimista amb la renovació de Mbappé
Comparteix
The Telegraph assegura que la reunió entre els dirigents del club francès i la mare del jugador ha estat molt positiva
Els jugadors del Barça, abans del partit contra el Rayo | FC Barcelona
El gran assenyalat de la derrota històrica del Barça al Camp Nou
Notícia: El gran assenyalat de la derrota històrica del Barça al Camp Nou
Comparteix
No se salva l'actuació de gairebé cap jugador blaugrana en el partit contra el Rayo

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa