El procediment del vot per correu a les eleccions del Barça

Aquests són els passos que hauran de seguir els socis culers que no vulguin o puguin votar presencialment

El vot per correu és la principal novetat que la comissió gestora del Barça, presidida per Carles Tusquets, ha incorporat de cara a les eleccions a la presidència del club blaugrana del pròxim 7 de març. Per assegurar-se que les restriccions de mobilitat imposades pel Govern de la Generalitat de Catalunya no impedeixen a cap soci exercir el seu dret a vot, la junta en funcions de l’entitat culer permetrà participar als comicis sense la necessitat de desplaçar-se a les sis seus habilitades. Quin serà el protocol que hauran de seguir tots els culers que vulguin acollir-se a aquesta possibilitat?

El primer que hauran de fer és, entre el 29 de gener i el 9 de febrer, comunicar-ho al Barça a través d’un formulari que es podrà omplir a la pàgina web oficial del club. L’entitat respondrà telemàticament amb la confirmació dels detalls i recordarà a qui activi el vot per correu que no podrà votar presencialment. Es podran sol·licitar dues modalitats diferents: l’opció de votar a qualsevol oficina de Correus i la de fer-ho des de casa. La segona “només estarà disponible per als socis i sòcies majors de 65 anys, per als quals tinguin problemes de salut o mobilitat i per aquells que no tinguin oficina de Correus a la seva població”.

Entre els dies 15 i 26 de febrer, la documentació postal, les butlletes i el sobre arribaran als domicilis dels socis mitjançant un funcionari de Correus que certificarà la identitat personal. Els que s’hagin acollit a la modalitat del vot des del domicili hauran d’exercir el seu dret en aquell mateix moment, mentre que la resta haurà de fer entrega de la seva butlleta en el mateix termini mencionat. L’escrutini, tant dels vots emesos presencialment com dels dipositats al club a través del correu postal, es durà a terme un cop finalitzada la jornada electoral del dia 7 de març, és a dir, a partir de les nou de la nit.

Més informació

Nou comentari