Món Esport
Font insisteix en el fitxatge d’Eric Garcia: “El City acceptaria tres milions més variables”
  • CA

Víctor Font ha comparegut aquest dimecres per demanar a la comissió gestora del Barça que faci un esforç per incorporar Eric Garcia abans que s’acabi el mercat de fitxatges d’hivern. Després que Carles Tusquets i els altres membres de la junta en funcions hagin descartat fer cap moviment, i tenint en compte que Joan Laporta i Toni Freixa s’han posicionat en contra de pagar cap traspàs pel central català, el líder de Sí al Futur s’ha mostrat molt contundent amb aquesta qüestió. “No soc ningú per exigir res, però crec que cal deixar de banda l’electoralisme i prioritzar els interessos del club. Si us plau, fem-ho”, ha començat el seu discurs.

Aquest ha estat el posicionament de Font: “La incorporació d’Eric Garcia abans d’acabar aquesta setmana és possible. El club la pot assumir. Koeman creu que el seu fitxatge és fonamental i, per aquest motiu, demano des d’aquí que es faci l’esforç. El Manchester City està disposat a vendre’l per tres milions d’euros fixos més variables. La quantitat suposa menys d’un terç del que el Barça va oferir fa quatre mesos. A més, el City acceptaria no cobrar res fins a l’any vinent. El jugador està molt interessat a incorporar-se ara a l’equip. Poder disputar una Eurocopa amb 20 anys és una oportunitat única. Garcia està disposat a no cobrar ara el sou del que queda de temporada”.

Segons el candidat, “la situació econòmica de l’entitat és greu” però “la responsabilitat de qui la governa és intentar tenir la plantilla més competitiva possible”. “Al Barça no hi pot haver temporades de transició”, ha dit. Font també ha carregat contra un Laporta que “fa molt de temps que diu que vol motivar Koeman, però en canvi no fa cas a la seva única petició” i ha deixat molt clar, en relació amb la política de fitxatges, que “els pròxims mesos no podrem fer incorporacions d’inversió important com Haaland, encara que en el seu cas el traspàs seria estratègic”. “Estem rastrejant el mercat a la recerca de jugadors que acaben contracte el 30 de juny i el salari dels quals és compatible amb les nostres possibilitats”, ha explicat.

Una situació preocupant, però no dramàtica

En la seva compareixença, Font també ha estat qüestionat per la crisi financera que travessa el Barça. Li ha atorgat tota la gravetat que mereix, però també ha cridat a fugir del dramatisme. “No podem dir que el Barça desapareixerà, ja que no és cert, però tampoc podem menystenir la situació, que és greu. No podem ser dramàtics, hi ha una manera de solucionar les coses. Les circumstàncies demanen que hi hagi nou president i junta directiva tan aviat com sigui possible”, ha apuntat sobre unes xifres econòmiques “preocupants, però que no ens han sorprès”. “El fet que haguéssim de fer operacions com les de Cillessen i Neto per quadrar els comptes ja eren indicadors de com anàvem”, ha recordat. La seva recepta implicarà “una negociació del deute i una reestructuració de la despesa”: “Hem d’alleugerir la massa salarial. Això suposarà o canviar futbolistes o que els que es vulguin quedar acceptin reduir-se el sou”.

Per últim, el líder de Sí al Futur s’ha mostrat molt crític amb el Govern per la seva decisió sobre els mítings i el confinament municipal. “És incomprensible”, ha opinat sobre una qüestió que “genera dubtes al voltant dels interessos que hi ha en totes les decisions que es prenen”.



Més notícies
Joan Laporta, durant la inauguració de la seu electoral d''Estimem el Barça' | Jordi Borràs
Laporta carrega contra el Govern i la comissió gestora: “No s’està respectant prou el Barça”
Notícia: Laporta carrega contra el Govern i la comissió gestora: “No s’està respectant prou el Barça”
Comparteix
El candidat assegura que “hi haurà temps d’analitzar aquesta evidència”
Una sòcia del Barça, votant | FC Barcelona
El 7 de març, la nova data de les eleccions del Barça
Notícia: El 7 de març, la nova data de les eleccions del Barça
Comparteix
La junta gestora del club blaugrana aprova també la modalitat de vot per correu

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa