L’estiu a can Barça ha estat molt complicat, tràgic gairebé. La marxa de Leo Messi marca un abans i un després a la història del club, i aquest després, ara per ara, no és gaire esperançador. El club blaugrana no ha pogut desprendre’s d’una gran quantitat de jugadors que són més un llast que una altra cosa i haurà d’assumir un nou curs amb les mateixes cares que han anat protagonitzant la desfeta culer, amb la diferència que no hi serà l’astre argentí per salvar les situacions delicades cada dos per tres. Respecte a les arribades, no es pot demanar massa més en un mercat de fitxatges sense gastar diners, però tampoc no engresquen prou per oblidar Messi amb facilitat.

Ara bé, la Lliga ja ha començat i el Barça ha demostrat que és capaç de competir i esclafar rivals, com va passar amb la Reial Societat, però també ha mostrat una versió indigna d’un equip de la seva categoria en el cas de San Mamés. Sense Messi ningú no demana genialitats, màgia i un gran futbol a l’equip dirigit per Ronald Koeman, però sí que està obligat a competir. No pot ser que un conjunt com l’Athletic Club mostrés públicament totes les vergonyes blaugranes, així que contra el Getafe al Camp Nou (17:00h / Movistar LaLiga), altre cop davant de l’afició, el Barça ha de plantar cara i deixar clar que lluitarà tots els punts d’aquesta Lliga.

Un dels drames de Bilbao va ser la porteria. Neto Murara va estar a un nivell pèssim, així que la tornada de Marc-André Ter Stegen és una gran notícia per als culers. Mentre no repeteixi les actuacions del final de la temporada passada, el Barça té els tres pals ben guardats. Tanmateix, en defensa hi haurà més problemes, ja que faltaran els dos centrals titulars dels dos primers partits: Gerard Piqué i Eric Garcia. En aquest sentit, futbolistes com Ronald Araujo, Óscar Mingueza i Clément Lenglet han de fer un pas endavant i demostrar que poden competir per la titularitat. Samuel Umtiti és un cas a part. Al mig del camp es trobarà a faltar Pedri González, gaudint d’unes vacances merescudes, així que Sergi Roberto o qui ocupi el seu lloc haurà de demostrar que l’equip té més de dos interiors vàlids. A la davantera, Memphis Depay ha de tornar a fer somiar els culers

El rival és el Getafe, però ja no és el Getafe de José Bordalás. Això vol dir que segueix sent un equip molt rocós, ja que ‘herència del tècnic valencià encara és molt present, però no és l’antifutbol al qual ens tenia acostumats aquest conjunt. Míchel González és un tècnic que tampoc no sortirà a buscar el Barça a camp obert, però els de Koeman tindran moltes més opcions de desplegar un bon joc que el que s’acostumava a tenir contra aquest equip en les darreres temporades. La marxa de Marc Cucurella fa que el Getafe tingui molt pocs atractius. Mauro Arambarri al mig del camp i Djené Dakonam en defensa són els futbolistes més destacats. També hi haurà el retorn de Carles Aleñá al Camp Nou.

Amb tot, el Barça podria presentar la següent alineació per enfrontar-se al Getafe: Ter Stegen; Dest, Araujo, Lenglet, Alba; Busquets, Sergi Roberto, De Jong; Griezmann, Braithwaite, Memphis.



Més notícies
Ronald Koeman, en roda de premsa | Europa Press
Koeman: “És absurd pagar tants diners per Kylian Mbappé”
Notícia: Koeman: “És absurd pagar tants diners per Kylian Mbappé”
Comparteix
El tècnic del Barça admet que és frustrant veure com la resta d'equips reforcen la seva plantilla i el Barça no
Koeman, al Camp Nou | Europa Press
Koeman sorprèn amb una llista amb cinc novetats
Notícia: Koeman sorprèn amb una llista amb cinc novetats
Comparteix
Ter Stegen i Mingueza reben l'alta mèdica i Umtiti, Pjanic i Coutinho entren a la llista

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa