La possible sanció a Messi per la seva agressió a la final de la Supercopa

L’argentí es perdrà els pròxims partits del Barça a la Lliga i la Copa

La final de la Supercopa d’Espanya va acabar de la pitjor forma possible per al Barça. El conjunt culer no només no va poder evitar la derrota contra l’Athletic Club, sinó que va acabar frustrat i desesperat per la situació i per la permissibilitat arbitral de Gil Manzano a l’agressivitat basca. Leo Messi, quan tot estava dat i beneït, va agredir Asier Villalibre i, per primera vegada en 753 partits, va ser expulsat amb la samarreta blaugrana.

A l’acta del partit, Manzano va justificar d’aquesta forma la vermella a l’astre argentí: “En el minut 120, el jugador Messi Cuccittini, Lionel Andrés ha estat expulsat pel següent motiu: colpejar un contrari amb el braç fent ús de força excessiva estant la pilota en joc, però no a distància de ser jugada”. La redacció del text, contràriament al que s’ha publicat en diversos mitjans, no suposa cap atenuant pel fet que no inclogui la paraula “agressió”. El col·legiat es va limitar a explicar el que havia succeït i ara serà Carmen Pérez, presidenta del Comitè de Competició i Jutgessa Única de la Federació Espanyola de Futbol, qui haurà de valorar la gravetat de l’acció i dictar sentència entre dimarts i dimecres.

La sanció que rebrà Messi anirà en funció de si es considera que la infracció va ser de caràcter lleu –d’un a tres partits– o greu –de quatre a dotze compromisos–, segons el Codi Disciplinari de l’RFEF. En ambdós casos, no obstant això, l’haurà de complir en totes les competicions estatals, no només a la Supercopa. El més normal és que la cosa acabi amb dos duels de sanció. Per tant, el capità es perdrà els pròxims enfrontaments de Lliga i Copa: contra el Cornellà i l’Elx està pràcticament descartat. El Barça, sigui com sigui, presentarà al·legacions per intentar alleugerir el càstig.

Més informació

Nou comentari