Món Esport
És Pedri un dels cinc millors jugadors del món?

Xavi Hernández va posar veu als culers més eufòrics després de la golejada del Futbol Club Barcelona a l’Athletic Club per 4-0. El tècnic blaugrana, en roda de premsa, va imprimir vertigen però realisme a la comparació establerta fins aquell moment per la premsa entre Pedri González i el mite Andrés Iniesta. El seu jugador acabava de fer un gran partit, organitzant el joc dels seus i amb una preciosa sotana inclosa que va aixecar el Camp Nou.

Què fan els millors jugadors del món?

Els grans jugadors fan moltes coses. Una d’elles és precisament la d’aixecar el públic de les seves butaques, sofàs i cadires. També la de repartir assistències i marcar gols. Parlem d’un joc que, al cap i a la fi, consisteix a això, i per això es valora tant. També el fet de definir partits. Andrés Iniesta ho feia, i Pedri ho fa. Per això se’ls compara. Un cop ja hem aparcat la comparació entre el manxec i el canari perquè ja no és cap novetat i perquè no interessa sobreexplotar debats, cal obrir-ne un de nou.

És Pedri un dels cinc millors jugadors del món? Així de primeres, l’estimat lector o lectora podrà al·lucinar. Però jo li convido a tenir en compte moltes coses. La primera és la darrera característica esmentada. Avui Pedri González ha decidit un matx que estava de cara, però que tenia cara de gos. D’un pitbull, concretament. Amb la victòria del Madrid, els tres punts blaugranes eren essencials. Quan el partit contra el Sevilla agonitzava, Pedri Potter ha tret la vareta davant dos rivals i ha fet el wingardium leviosa al porter Yassine Bounou des de vint metres de distància.

Per tant, Pedri ja ha decidit un partit tot sol. Però també aporta bones xifres. Aquesta temporada ha marcat quatre gols en 19 partits disputats. I aixeca gent de les butaques, com s’ha esmentat. És el líder d’un dels grans equips europeus, el Barça, i d’una selecció favorita a guanyar el Mundial, l’espanyola. A més, té la particularitat de defensar pràcticament tan bé com ataca. Ho té tot!

Llavors, es pot parlar de Pedri com a un dels millors cinc futbolistes del moment en el món? La terna està, òbviament, molt competida. En la llista dels millors hi ha grans jugadors. Aquests són Kylian Mbappé, Erling Haaland, Mohamed Salah o Karim Benzema. Tots quatre futbolistes compleixen les condicions esmentades. Tenen gol, assistència, regat, brillantor i liderat.

Els quatre altres grans jugadors del moment

El primer, Mbappé, és probablement el millor del moment. El del Paris Saint-Germain ho té tot. És pràcticament un jugador perfecte. Ho demostra en quasi tots els partits. Aquesta temporada ha marcat 28 gols i fet 20 assistències en 38 partits, si bé molts d’ells han estat contra rivals d’una entitat molt menor. Però també n’ha fet dos contra el Madrid (un en l’anada de l’eliminatòria de vuitens de la Champions, i un altre en la tornada). El cas de Salah és semblant. L’extrem acostuma a posar-se el Liverpool a les espatlles. Està liderant la persecució red al Manchester City de Pep Guardiola a la Premier League. Aquesta temporada l’avalen 28 gols i 10 assistències en 37 enfrontaments.

Per la seva banda, Haaland ha fet 23 gols i 5 assistències en 24 partits. El noruec és, també, el líder del seu equip. Marca gols a dojo. Per això i per moltes altres qüestions tot el continent desitja fitxar-lo l’estiu vinent. I finalment hi ha Benzema. El madridista ha fet, aquest curs, 34 gols i 13 assistències en 35 partits. Alguns d’aquests han estat molt importants, com els tres que va fer en pocs minuts al PSG en la tornada de vuitens de final de la Champions League.

Per tant, esmentades les xifres i les característiques de tots quatre, no és pas forassenyat afirmar que Pedri González és també un membre d’aquest petit rànquing. En aquests moments al planeta futbol també hi ha altres grans jugadors, en molt bona forma i amb grans números. Més enllà del de sempre, Leo Messi, hi són uns Robert Lewandowski, Luka Modrić, Harry Kane, Kevin de Bruyne o Joshua Kimmich en grans estats de forma…

… Però Pedri no para de créixer i ho té tot per, com a mínim, obrir aquest debat. En moltes ocasions aporta més coses que els esmentats darrerament. És, com s’ha explicat, molt complet. Cada dia té més característiques i cada dia són millors. Avui ha decidit un partit contra tot un Sevilla, com ja va fer, juntament amb Pierre-Emerick Aubameyang, contra el Galatasaray, a Turquia. A més, quan no els decideix, els organitza i els controla. Un futbolista únic, sense sostre i exquisit que no enveja a ningú. Un futbolista pel qual val la pena pagar una entrada. Un futbolista perfectament classificable en el top-5 mundial. Cosa que també el situaria com a millor migcentre de la galàxia. Ja ho deia la cançó: “Oliver, Pedri, ¡los magos del balón!



Més notícies
Pedri González ha marcat un golàs al Sevilla al Camp Nou | Europa Press
Pedri atura el temps al Camp Nou per donar al Barça una gran victòria (1-0)
Notícia: Pedri atura el temps al Camp Nou per donar al Barça una gran victòria (1-0)
Comparteix
El migcampista canari ha marcat un gol antològic per desencallar un partit on els blaugranes han merescut molt més
Joan Laporta, president del Barça | Europa Press
Els compromissaris del Barça brinden un nou èxit a Joan Laporta
Notícia: Els compromissaris del Barça brinden un nou èxit a Joan Laporta
Comparteix
Els socis del Barça han aprovat l'acord de patrocini entre el club blaugrana i Spotify

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a març 19, 2023 | 19:52
    Anònim març 19, 2023 | 19:52
    Teniu raó!!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa