Món Esport
El 7 de març, possible nova data de les eleccions del Barça
  • CA

La comissió gestora del Barça presidida per Carles Tusquets i els tres candidats a la presidència del club blaugrana –Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa– han consensuat aquest divendres la nova data per a les eleccions, que aquest divendres han estat ajornades: el diumenge 7 de març. Els comicis, per tant, se celebraran diverses setmanes més tard del previst i molt poc abans del cap de setmana en què Josep Maria Bartomeu volia posar les urnes. La decisió no és definitiva, ja que el Govern de la Generalitat de Catalunya haurà de concedir a l’entitat culer la cobertura legal necessària per modificar la Llei de l’Esport i assegurar que es podrà votar per correu ordinari.

En aquest sentit, la junta gestora de Tusquets també necessitarà l’empara legal per continuar al capdavant del Barça més enllà del 28 de gener i celebrar les eleccions més de tres mesos després de prendre possessió del càrrec, fets que vulneren els estatuts del club blaugrana, que, val a dir, no contemplen un escenari tan atípic com l’actual. Sense la cobertura governamental es podria obrir la porta a possibles impugnacions del procés electoral. Caldrà veure també què passa amb el cens electoral i si es modifica o no, per exemple, per permetre que els socis que les pròximes setmanes faran 18 anys tinguin dret a vot. La posició dels candidats al respecte és clara: volen assegurar la màxima participació possible.

Una altra de les qüestions que s’analitzarà els pròxims dies és la modificació del protocol dels comicis. Els candidats volen que hi hagi un punt de votació a cada comarca de Catalunya. Entre això i la modalitat de vot per correu, tots plegats consideren que les eleccions més importants de la història recent del Barça es podran decidir amb un percentatge d’implicació elevat independentment de les mesures de les autoritats per contenir el coronavirus.

Eric Garcia, descartat

En la reunió d’aquest divendres, Tusquets també ha posat sobre la taula la possibilitat de fitxar Eric Garcia durant el mercat d’hivern. Ho ha proposat a Laporta, Font i Freixa, però no ha trobat prou consens entre ells i, per tant, Ronald Koeman no podrà veure satisfeta la voluntat de reforçar l’eix de la defensa. El central format a la Masia acaba contracte amb el Manchester City el 30 de juny del 2021 i, llavors, el Barça el podrà incorporar sense haver de pagar traspàs.



Més notícies
Entrada del Camp Nou | Europa Press
Ajornades les eleccions a la presidència del Barça
Notícia: Ajornades les eleccions a la presidència del Barça
Comparteix
El club blaugrana anuncia oficialment que els comicis no se celebraran el pròxim 24 de gener
El Camp Nou, abans del clàssic | Europa Press
El Govern estudiarà si autoritza el vot per correu a les eleccions del Barça
Notícia: El Govern estudiarà si autoritza el vot per correu a les eleccions del Barça
Comparteix
La Generalitat de Catalunya es compromet a analitzar la petició del club blaugrana

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa