Món Esport
Depay i Wijnaldum, els següents
  • CA

La continuïtat de Ronald Koeman a la banqueta del Barça serà oficial durant aquesta tarda del 3 de juny, en una roda de premsa que oferirà la portaveu del club, Maria Elena Fort. Aquest fet apropa de forma clara dos futbolistes neerlandesos a les files del primer equip masculí de futbol: Georginio Wijnaldum i Memphis Depay. Són dues peticions del tècnic neerlandès des de l’estiu passat i, ara que acaben contracte amb els seus respectius clubs, poden arribar de forma gratuïta.

Memphis Depay

Memphis Depay és el fitxatge més atractiu dels dos. Valorat en 45 milions d’euros, ha estat un dels millors futbolistes de la Ligue 1. Ha marcat 22 gols i ha repartit 12 assistències aquest darrer curs amb l’Olympique de Lió. Té 27 anys, per tant, es troba en un dels millors moments de la seva carrera, i poder-lo incorporar sense pagar res és una gran oportunitat de mercat. De la mateixa manera que ha passat amb el Kun Agüero i Eric Garcia, Depay acceptaràun sou baix, a canvi de variables que puguin apujar el seu salari si marca gols i guanya títols. A més a més, obre la porta de sortida a jugadors com Trincao o Coutinho, que tenen els dies comptats amb el Barça.

Memphis Depay, amb la selecció neerlandesa | Europa Press
Memphis Depay, amb la selecció neerlandesa | Europa Press

Georginio Wijnaldum

D’altra banda, Georginio Wijnaldum pot no agradar tant, però tenint en compte que també arriba de forma gratuïta, és una bona opció. Forçarà el traspàs de Miralem Pjanic, qui no s’ha portat gens bé amb Koeman, i, si ho fa bé, afegirà competència a Sergio Busquets. Ha estat un jugador molt important al Liverpool de Jürgen Klopp, però en les dues darreres temporades ha abaixat el seu rendiment i ja té 31 anys. Ha marcat tres gols i ha jugat 51 partits, però va quedar molt assenyalat als quarts de final de la Champions League contra el Reial Madrid. En qualsevol cas, igual que Depay, és un jugador de la màxima confiança de Ronald Koeman.

Wijnaldum, durant un escalfament amb el Liverpool | Europa Press
Wijnaldum, durant un escalfament amb el Liverpool | Europa Press

Amb aquestes dues incorporacions, Laporta tancarà la primera ronda de la renovació del primer equip de futbol masculí. El Kun Agüero, Eric Garcia, Emerson Royal, Memphis Depay i Georginio Wijnaldum arribaran per un total de nou milions i amb salaris molt reduïts. El que caldrà fer a partir d’ara és buscar sortida a aquells futbolistes que no tenen lloc, és a dir, Neto Murara, Samuel Umtiti, Junior Firpo, Miralem Pjanic, Francisco Trincao, Martin Braithwaite i Philippe Coutinho, i potser Sergi Roberto, i mirar si es poden trobar altres oportunitats de mercat amb intercanvis o bones negociacions.



Més notícies
Jordi Cruyff, amb Laporta i Yuste | FC Barcelona
Jordi Cruyff torna al Barça
Notícia: Jordi Cruyff torna al Barça
Comparteix
El fill del mític Johan serà una mena d'ideòleg de l'estil al costat de Joan Laporta
Ronald Koeman, entrenador del Barça | Europa Press
Koeman, a un pas de ser ratificat
Notícia: Koeman, a un pas de ser ratificat
Comparteix
La continuïtat del tècnic neerlandès podria ser confirmada durant les pròximes hores

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa