Va arribar l’estiu passat, de Sevilla al Camp Nou. Sempre arriba al galop, i és el més alt. El va portar Koeman, enmig de crítiques. El seu cap ho endolla tot, ell és Lucky Luuk. Bang bang, Lucky Luuk! Bang, bang, Lucky Luuk! Ell sí que té el secret, per endur-se els tres punts.

Lucky Luuk, conegut també com a Luuk de Jong, ho acaba de tornar a fer. Quin heroi! Quin home! Quina elegància! Quina qualitat! Les coses s’havien posat molt magres amb l’empat provisional del Llevant. Després del tercer penal comès pel Futbol Club Barcelona al Ciutat de València, a càrrec de Clément Lenglet, els locals han igualat el matx. Faltaven set minuts perquè es consumissin els noranta minuts, i l’agonia de perdre la Lliga, no en l’apartat matemàtic però sí en el psicològic, escanyava Xavi Hernández.

Tant ha sigut així, que després de revolucionar en primera instància el partit amb el doble canvi de Gavi i Pedri González per Nico González i Frenkie de Jong, ho ha repetit. Després del 2-2 provisional, s’ha llançat a la piscina amb l’ingrés d’Adama Traoré i Luuk de Jong. I sobre la botzina, el seu cowboy li ha donat la raó. Perquè en la primera i l’única ocasió que ha tingut, ha enviat la pilota cap a dins. Com ha dit el mateix Pedri en el postpartit, als micròfons de Barça TV, “té un martell al cap”. Millor dit, un revòlver.

Luuk de Jong, jugador del Barça, celebra el seu gol contra el Llevant | Europa Press

La bestial mitjana golejadora de Lucky Luuk

No és ni molt menys el primer gol que fa Luuk de Jong. L’exjugador del Sevilla acumula set gols amb el Barça. És una xifra brutal, tenint en compte la seva baixa participació. Sense anar més lluny, avui ha fet la proesa en només set minuts. En tota la temporada, i en clau blaugrana, ha disputat 857 minuts, repartits en 23 enfrontaments. Per tant, Luuk de Jong marca un gol cada 122 minuts. Són dades bestials.

Acostumat a entrar en les tempestes

Dades bestials d’un Lucky Luuk acostumat a entrar en les tempestes. I és que tant Ronald Koeman com Xavi sovint han acudit a ell com a home salvador. Com el clàssic davanter que entra els últims minuts per arreglar un desastre, a la desesperada. I sovint el cowboy Lucky Luuk respon. Ho ha fet avui, però també ho va fer al darrer derbi. Quan el duel entre el Reial Club Deportiu Espanyol i el Barça a Cornellà-el Prat agonitzava i els blanc-i-blaus estaven a punt de signar una victòria que hagués esdevingut força històrica per a ells, Lucky Luuk, ingressat a la causa en el minut 89, va empatar el matx en el 90+6′.

Però hi ha més teca. Luuk de Jong ha marcat encara més gols decisius. No tan agònics com el d’avui i com el del derbi, però igual d’importants. També amb Xavi, però unes setmanes abans i per tant en una època encara transicional, sense els fitxatges del mercat hivernal, el Barça visitava el Mallorca. Era, de fet, el primer partit de l’any 2022. Ho va fer amb moltes baixes. Afortunadament pels blaugranes, de Jong no n’era una d’aquestes… i és que els cowboys mai no fallen! El neerlandès no va fallar quan, aprofitant una errada del porter rival, va avançar els seus i va segellar el 0-1 definitiu.

Luuk de Jong, jugador del Barça, marca un gol al Mallorca | Europa Press

Va fer quelcom semblant més tard, a Granada. Després que l’anul·lessin un gol en la primera meitat, en la segona va aprofitar una centrada de Dani Alves. Novament, de cap, va avançar els seus. El matx va acabar amb empat a un, però no va deixar de ser una nova batalla guanyada per Lucky Luuk. Encara no empatxat, quatre dies ho va tornar a fer. En el partit de Supercopa contra el Madrid, després que els blancs s’avancessin a l’Aràbia Saudita, el neerlandès va empatar. Finalment els catalans, en la pròrroga, van perdre. Però era una nova reivindicació. Com algunes altres que n’ha tingut aquest curs.

Luuk de Jong, jugador del Barça, celebra el seu gol contra el Granada | Europa Press

Hi ha la possibilitat que Lucky Luuk marxi el mes de juny vinent. Està cedit per un any, i no és un jugador indiscutible per al tècnic. Però Lucky Luuk no ha dit la seva última paraula. Segurament no ha llançat la seva darrera bala. Passi el que passi, de Jong ja ha fet història al Barça. Ha catapultat el Barça de Xavi, encaminat a fer història, en forces nits. Qui sap si el gol que ha marcat avui, com els anteriors esmentats, poden acabar significant una Lliga. Vagin amb compte. Lucky Luuk és a la ciutat. Portin-se bé. Perquè el neerlandès fa justícia. Bang, bang, Lucky Luuk!