Món Esport
El Barça supera el Madrid per primera vegada com a equip més valuós del món
  • CA

En una època en la qual l’economia del Futbol Club Barcelona es troba en una mala situació, apareixen notícies que sorprenen, però que a la vegada ajuden a recordar que, malgrat tot, el Barça continua tenint una magnitud gegant i un gran múscul financer. En aquest sentit, la llista Forbes ha situat, per primera vegada, el club blaugrana com l’equip de futbol més valuós del món, superant per poc el Reial Madrid, que havia dominat la classificació darrerament.

Històricament, el Manchester United havia controlat el primer lloc, ocupant-lo en fins a onze ocasions, per cinc del Madrid els darrers anys. Tanmateix, el Barça ha aconseguit desbancar els blancs. Així, situen l’entitat culer al capdavant amb 4.760 milions d’euros, el Madrid segon amb 4.750 i el Bayern de Munic tercer amb 4.215. El Manchester City de Pep Guardiola és cinquè amb 4.000 milions d’euros, l’Atlètic de Madrid tretzè amb 1.000 milions d’euros i el PSG és el club que més creix, duplicant el seu valor i situant-se a la novena posició amb 2.500 milions d’euros.

Els grans dominadors d’aquesta llista són els clubs anglesos, amb fins a sis clubs entre els deu primers classificats. A més a més, equips que no són ni favorits per guanyar la Premier League també apareixen al top 20, com el West Ham United, el Leicester City o l’Everton. Això demostra que els ingressos estan relativament ben repartits al Regne Unit, mentre que al futbol estatal és tot cosa de dos i mig. El futbol italià, en canvi, no situa cap conjunt entre els deu primers i el millor és la Juventus, amb 1.950 milions d’euros i l’onzena posició.



Més notícies
Florentino Pérez, durant l'Assemblea General del Madrid.
La “democràcia” del Madrid fa que Florentino torni a ser president fins al 2025
Notícia: La “democràcia” del Madrid fa que Florentino torni a ser president fins al 2025
Comparteix
Per tercera vegada consecutiva ha estat l'únic candidat
Joan Gaspart, en una imatge d'arxiu | Europa Press
Joan Gaspart: “Jo no volia ser president del Barça”
Notícia: Joan Gaspart: “Jo no volia ser president del Barça”
Comparteix
Ha qualificat la seva etapa al capdavant del club com un "error" en una entrevista a La Sotana

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa