El gran gest del Kun Agüero per fer les paus amb el català

El futbolista argentí del Barça ha participat d'una campanya del Departament de Salut

El futbolista argentí del Futbol Club Barcelona, Sergio el Kun Agüero, és el protagonista de la darrera campanya del Departament de Salut per promoure la vacunació contra el coronavirus entre tota la població, i sobretot per als més joves, ara que ja es poden vacunar totes les persones amb dotze anys o més. El davanter blaugrana, que encara no ha pogut debutar a causa d’una lesió, ha aparegut en el darrer vídeo que Salut ha compartit a les xarxes socials.

Ara bé, més enllà de la campanya en qüestió, el vídeo d’Agüero destaca perquè parla íntegrament en català. Segons ha explicat el mateix Barça, ha estat ell qui ha demanat poder-ho fer en aquesta llengua, conscient que es tracta d’una campanya d’àmbit català. Malgrat que el seu accent, òbviament, no és el millor, ja ha demostrat molt més que altres futbolistes que han passat anys i fins i tot dècades a Barcelona i no han arribat a dir ni “bon dia”.

D’aquesta manera, el Kun Agüero fa les paus amb el català, després que rebés crítiques ara fa unes setmanes per explicar en un vídeo de Twitch amb l’Ibai Llanos que creia que aquesta llengua consistia en treure la darrera lletra de totes les paraules del castellà. En aquella ocasió, a més a més, va intentar parlar català d’aquesta forma tan peculiar i el resultat va ser esperpèntic. Tanmateix, després d’haver vist les reaccions a aquells fets, Agüero ha pres consciència de la llengua del país on viu des d’aquest estiu i ha tingut aquest gest, que cal destacar que ha estat decisió seva. De fet, pocs dies després de la seva relliscada a Twitch va concedir una entrevista a RAC1 en la que va dir que estava intentant aprendre català.

Més informació

Comentaris

  Comandante Setembre 17, 2021 5:45 pm
  Cert, UN GRAN GEST. No m'estranyaria que el seu nom comencés a sonar pel Nobel de literatura.
  No volem inadaptats a Can Barça Setembre 17, 2021 9:58 pm
  Tot el meu respecte pel senyor Kun Agüero.! A veure si Koeman i els demés inadaptats que hi ha a can Barça n'aprenen
  Català Setembre 18, 2021 8:14 am
  He sentit a Catalunya Ràdio, un comentari imbècil sobre les paraules del Kun Agüero. Ha fet un esforç per parlar català i li ha sortit prou bé (Jo l'he entés perfectament). D'altres patums ni tan sols ho han intentat
  Català Setembre 18, 2021 10:30 am
  Doncs molt bé, Kun Aguero!. Vaig sentir un comentari imbècil a Catalunya Ràdio en el que se'l ridiculitzaba. Altres patums no ho han intentat ni tan sols.

Nou comentari