Món Esport
Koeman: “La Supercopa no és el títol més important, però volem guanyar-la”
  • CA

Ronald Koeman no creu que el Barça sigui favorit a guanyar la Supercopa d’Espanya, ja que creu que els quatre equips que hi participaran “som molt forts”. Tampoc considera que sigui el trofeu més important. El tècnic holandès, no obstant això, ha deixat molt clar que el conjunt blaugrana s’ho deixarà tot sobre el terreny de joc per tornar a casa amb una alegria. “El Barça està acostumat a lluitar per guanyar títols. Aquest no és el trofeu més important, però és el que primer ens jugarem. Intentarem posar el millor equip per classificar-nos per a la final”, ha declarat en la roda de premsa prèvia a la semifinal contra la Reial Societat.

L’heroi de Wembley també ha descartat la possibilitat que guanyar la Supercopa impliqui algun canvi de guió en la temporada. “No ho crec. El futbol és tan estrany que tot pot canviar molt ràpidament. Ens donaria molta confiança, això és cert, però no volem pensar-hi abans de la semifinal. És massa d’hora”, ha reflexionat sobre l’impuls anímic que suposaria per al seu projecte guanyar el primer títol. Koeman ha aprofitat la compareixença per mostrar-se optimista en relació amb l’estat físic de Dest, De Jong i Messi, que van acabar la visita al Granada amb molèsties, i amb Araujo, que es va perdre la cita per problemes musculars.

Les declaracions de Koeman prèvies al Reial Societat-Barça de la Supercopa

Una eliminatòria bonica: “És un adversari complicat. Pressiona molt bé i té un entrenador amb les idees molt clares. En l’últim precedent entre nosaltres vam jugar uns 45 minuts inicials fantàstics, però la segona meitat va ser diferent. Ells van reaccionar i ens van crear ocasions. Serà un partit interessant entre dos equips que intentaran tenir la iniciativa”.

Optimista de cara al títol: “Els quatre equips que participem en la competició tenim la mentalitat de guanyar-la. Nosaltres també. Volem continuar oferint la imatge que hem mostrat últimament. En tots els aspectes estem creixent. Tenim una bona oportunitat per demostrar que estem en el bon camí”.

Les molèsties de Messi: “Diversos jugadors van acabar amb molèsties l’últim partit: Messi, De Jong i Dest. Tots estaran disponibles demà, també Araujo, encara que en el seu cas dependrà de l’últim entrenament”.

Millora col·lectiva: “L’equip està millor, amb gent que arriba més des del mig del camp. Ofensivament tenim jugadors de qualitat per fer mal als nostres adversaris. Defensivament estem bé, hem assolit un bon nivell de confiança en els darrers compromisos”.

Possible ajornament dels comicis: “El més important és tenir-ho tot ordenat, també el nou president. Si s’ajornen les eleccions per culpa del coronavirus, ho haurem d’acceptar. La salut és el més important, hem de fer el màxim per tornar a viure amb normalitat”.

La motivació de cara a la Supercopa: “Per a nosaltres és important. El Barça està acostumat a lluitar per guanyar títols. Aquest no és el trofeu més important, però és el que primer ens jugarem. Intentarem posar el millor equip per classificar-nos per a la final”.

Araujo és dubte: “Ahir va exercitar-se individualment per saber si podria entrenar-se avui amb el grup. Ho farà. En funció de com evolucioni, prendrem una decisió. Confio que pugui jugar”.

Guanyar la Supercopa suposaria fer un gran pas endavant?: “No ho crec. El futbol és tan estrany que tot pot canviar molt ràpidament. Ens donaria molta confiança, això és cert, però no volem pensar-hi abans de la semifinal. És massa d’hora”.

Bon nivell coral: “Últimament l’equip està confiat i concentrat. Hem millorat en aquest sentit. Quan no tenim la pilota estem bastants junts. La diferència respecte a altres moments de la temporada és que tenim més confiança i que trobem més homes lliures entre línies gràcies al perill que creen els migcampistes”.

No creu que el Barça sigui el favorit: “No ho penso. La Reial, encara que sembli que ara li està costant més després d’un gran inici de temporada, em sembla un dels millors equips. Últimament nosaltres hem guanyat punts, però els quatre participants de la Supercopa som forts. No hi ha favorits”.

Hipotètica final contra el Madrid: “No soc partidari de parlar de la final abans de la semifinal. Primer hem de guanyar i, després, ja veurem qui serà el contrincant”.

Possibles fitxatges durant el mercat d’hivern: “Nosaltres estem preparats i sabem el que volem. Ara cal esperar el nou president. Tampoc és el moment de parlar d’això, ara hem de preparar el partit de demà. És el més important per a mi”.

Jugarà Neto?: “No hi ha motius per canviar molt a la porteria”.



Més notícies
De Jong, durant un partit del Barça a domicili | Europa Press
De Jong, sobre el seu pas endavant: “Ara em sento més còmode”
Notícia: De Jong, sobre el seu pas endavant: “Ara em sento més còmode”
Comparteix
El migcampista holandès celebra que el Barça tingui cada vegada “més confiança” i “un joc més fluït”
Jordi Alba, durant un partit del Barça | Europa Press
Reial Societat-Barça: horari i TV
Notícia: Reial Societat-Barça: horari i TV
Comparteix
Quan i on es podrà seguir el partit entre el conjunt basc i el blaugrana, corresponent a les semifinals de la Supercopa d’Espanya
Griezmann celebra el seu gol contra el Granada | Europa Press
La convocatòria del Barça per a la Supercopa d’Espanya
Notícia: La convocatòria del Barça per a la Supercopa d’Espanya
Comparteix
Lenglet torna a la llista després de perdre’s el partit contra el Granada per sanció
L'Estadi de La Cartuja, en arxiu | RFEF
El pla de viatge del Barça per la Supercopa
Notícia: El pla de viatge del Barça per la Supercopa
Comparteix
La competició es jugarà a Andalusia entre el 13 i el 17 de gener

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa