Món Esport
Koeman: “La Copa és el camí més curt per guanyar un títol”
  • CA

El Barça vol la Copa del Rei. Ronald Koeman ho ha deixat molt clar en la roda de premsa prèvia al partit d’aquest dimecres contra el Rayo Vallecano. L’equip blaugrana és conscient que la competició del KO “és el camí més curt per guanyar un títol” i que, per tant, s’ho ha de deixar tot sobre la gespa per classificar-se per als vuitens de final. “El Rayo Vallecano és un equip de Primera. Té jugadors de molta qualitat. Serà un partit molt complicat, haurem d’estar molt concentrats per passar a la pròxima ronda”, ha declarat el tècnic holandès.

En relació amb aquesta qüestió, Koeman considera que el fet que el Reial Madrid i l’Atlètic de Madrid ja estiguin eliminats “no té importància”. “Hi ha altres equips forts. D’altra banda, sí que crec que tant el Madrid com l’Atlètic tindran l’avantatge de no haver de jugar cada tres dies de cara a la Lliga. Jo prefereixo fer-ho, ja que això vol dir que tenim opcions de guanyar títols”, ha afegit.

Les declaracions de Koeman prèvies al Rayo Vallecano-Barça

Res de confiar-se:“El Rayo Vallecano és un equip de Primera. Té jugadors de molta qualitat. Serà un partit molt complicat, haurem d’estar molt concentrats per classificar-nos per a la pròxima ronda”.

No es planteja fer rotacions: “Això dependrà, com sempre, de si hi ha jugadors que estiguin tocats. Si no, estem en un moment important de la temporada i hem de continuar en el bon camí. La Copa és la forma més ràpida de guanyar un trofeu. Posarem el millor onze possible per aconseguir la classificació”.

Una Copa sense el Madrid ni l’Atlètic és més fàcil?: “No crec que això tingui importància. Hi ha altres equips forts. D’altra banda, sí que crec que tant el Madrid com l’Atlètic tindran l’avantatge de no haver de jugar cada tres dies de cara a la Lliga. Jo prefereixo fer-ho, ja que això vol dir que tenim opcions de guanyar títols”.

La crisi econòmica del club: “El Barça és un dels clubs grans que més ha patit les conseqüències del coronavirus. La qüestió del turisme és important. Els jugadors s’han entrenat amb normalitat, no els he vist preocupats aquest matí. Tots hem ajudat amb la rebaixa salarial. El tema dels contractes no el controlo, és una cosa que el club pacta amb els futbolistes. El que hem de fer nosaltres és guanyar els partits”.

Messi torna a una convocatòria: “En Leo té moltes ganes de jugar i de guanyar títols. És un jugador guanyador i vol jugar sempre. Demà al matí, quan arribem a Madrid, diré a la plantilla l’equip que jugarà. Ja veurem”.

El capità, en perfectes condicions: “És veritat que va tenir molèsties a principis d’any, però ara està fresc i en perfectes condicions. Necessitem, per guanyar títols, el millor Messi possible. La seva creativitat ens ajuda moltíssim”.

Es pot preparar bé un partit amb un calendari tan atapeït?: “No tenim cap altra opció. Ens falten dies i hem de preparar els compromisos a contracorrent. Amb partits a la nit els jugadors estan més cansats. Per sort, el pròxim partit serà diumenge vinent i tindrem un dia més per reposar”.

Ilaix Moriba segueix en dinàmica del primer equip: “L’important per als joves és que s’entrenin amb el primer equip per veure què poden aportar. Li hem de transmetre la sensació que comptem amb ell. Convocar-lo serveix per demostrar-li que té futur aquí”.

Puyol, una llegenda del Barça: “Sempre fan falta jugadors com ell. Fa molts anys que el conec, sempre ha estat un futbolista de club, de casa. Tenia actitud, personalitat. A qualsevol equip li aniria bé”.

Vol evitar la quarta pròrroga en cinc partits: “Haurem de treballar de valent i jugar bé per guanyar. Si hem de jugar una pròrroga, ho farem sense problema. El més important és classificar-nos, sigui com sigui. Tant de bo que no la juguem, però per això haurem de fer-ho molt bé durant els 90 minuts”.

Líder Araujo: “Últimament hem estat molt limitats amb els centrals. La seva evolució ha estat molt bona, però encara té marge de millora. Si en algun moment veiem que necessita descans, li donarem. No correrem cap risc”.

Centrats en la Copa: “Volem lluitar per totes les competicions que estem jugant. Hem de ser realistes, però, i amb els punts que té l’Atlètic de Madrid serà complicat remuntar. La Copa és un torneig molt més curt i volem guanyar-la. Vull veure que l’equip continua amb la mentalitat de donar-li molta importància”.

Impagament del Barça a la plantilla?: “No sé si és veritat. Ho he de preguntar, de vegades a la premsa hi surten coses que no són certes”.

El retorn de Sergi Roberto, imminent: “Necessita uns entrenaments més. S’ha exercit dues vegades amb el grup només. Aquest divendres podrem treure conclusions, és molt possible que arribi per al partit del pròxim diumenge”.

Neto jugarà a Vallecas?: “Jo no he dit mai que tinguem un porter per a la Lliga i un altre per a la Copa”.

L’expulsió de Messi a la Supercopa d’Espanya: “Hem de mirar endavant. Messi és una peça clau de l’equip i estic segur que gràcies a ell guanyarem partits”.



Més notícies
Leo Messi, capità del Barça | Europa Press
Messi torna a escena
Notícia: Messi torna a escena
Comparteix
El capità del Barça entra en la convocatòria per visitar el Rayo Vallecano
Trincao, durant un partit del Barça | Europa Press
Rayo Vallecano-Barça: horari i TV
Notícia: Rayo Vallecano-Barça: horari i TV
Comparteix
Quan i on es podrà seguir el partit entre el conjunt madrileny i el blaugrana, corresponent als vuitens de final de la Copa del Rei

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa