Món Esport
Mor als 57 anys Kety Pulido, jugadora històrica del Barça femení
  • CA

Enriqueta Pulido, més coneguda com a Kety Pulido, ha mort als 57 anys, segons ha explicat Esport3. Es tracta d’una jugadora històrica del primer equip femení del Futbol Club Barcelona, ja que va ser la capitana del conjunt blaugrana que va aixecar per primera vegada un trofeu. Concretament, Kety Pulido va alçar l’any 1985 la Copa de la Generalitat. La final es va disputar el dia 29 de juny a l’avinguda de Navarra de Badalona i va enfrontar l’aleshores Club Femení Barcelona, actual Barça femení, contra el Vallès Occidental. Les blaugranes es van endur el triomf per la mínima, amb un gol d’Emilia Ibáñez. Les causes de la mort de Kety Pulido són, de moment, desconegudes.

Cal tenir en compte que, malgrat que el 1985 es va alçar el primer títol del Barça femení, no va ser fins al 1994 que se’n va aconseguir un d’oficial. En aquella ocasió va ser la Copa de la Reina, que es va aixecar després d’haver assolit ja una final el 1991. El rival del primer títol va ser l’Oroquieta Villaverde madrileny i les blaugranes van guanyar per 2-1. Ara bé, després d’aquesta Copa el Barça va entrar en una etapa molt més fosca, sent un equip habitual de la segona categoria. Les coses van canviar de forma radical a partir del 2010. Les culers van aconseguir quatre Lligues consecutives entre el 2011 i el 2015, així com tres Copes de la Reina.

Ara bé, en els últims anys és quan s’ha aconseguit entrar en l’Olimp dels millors equips de la història. No cal afegir gran cosa sobre el Barça femení dels darrers anys, però el recompte de títols des del 2017 és de quatre Copes, dues Lligues, una Champions i dues Supercopes. A més a més, la projecció de futur d’aquest conjunt fa pensar que això és només l’inici d’una trajectòria immaculada que pot durar molts anys. Tot això, però, no seria possible sense que jugadores com Kety Pulido haguessin posat els fonaments en un moment en el qual el futbol femení no tenia res a veure amb l’actual.



Més notícies
Medalla d’or mundial per a l’esquí català
Notícia: Medalla d’or mundial per a l’esquí català
Comparteix
Oriol Cardona ha estat el primer en l'esprint de muntanya
La Penya guanya l'Hamburg | Club Joventut de Badalona
La Penya lidera a Europa i el Barça es retroba amb la victòria
Notícia: La Penya lidera a Europa i el Barça es retroba amb la victòria
Comparteix
El resum dels partits dels equips catalans a les competicions europees de bàsquet

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa