Món Esport
Medalla d’or mundial per a l’esquí català
  • CA

L’esquiador banyolí Oriol Cardona ha guanyat la medalla d’or a la Copa del Món d’esquí de muntanya que s’està disputant a l’estació suïssa de Morgins, a la localitat de Troistorrents. Concretament, l’atleta gironí ha estat el més ràpid en la categoria d’esprint, que és una de les modalitats més exigents pels seus canvis de ritme i l’explosivitat que requereix. Cardona, que ara recupera el seu millor moment de forma després d’una etapa més complicada, és un dels millors del món en aquesta categoria, que consisteix a fer un ascens i un eslàlom a peu i un posterior descens. Tot plegat, amb els esquís sempre posats.

Cardona s’ha imposat amb claredat al suís Arno Lietha, que tot i competir a casa no ha pogut fer res per batre la potència del català. En el primer tram d’ascens i eslàlom s’han disputat la primera plaça i ha estat més ràpid el local, però el banyolí ha anat retallant distàncies fins que l’ha avançat a l’hora d’arribar a la part més alta del circuit. Quan ha tocat fer el descens, Cardona ja tenia un avantatge considerable i ha baixat amb comoditat per acabar aconseguint la victòria en aquest Mundial d’esquí de muntanya de Suïssa.

Aquesta és la tercera medalla d’or d’Oriol Cardona a la Copa del Món d’esquí de muntanya. A més a més, aquí no s’acaben les bones notícies per als atletes catalans, ja que la catalana Maria Costa també ha aconseguit una medalla, en aquest cas de plata, a la categoria sots-20. Pel que fa als esports d’hivern, cal tenir en compte que el dia 3 de febrer començaran els Jocs Olímpics d’Hivern a Beijing, on destaquen diversos atletes catalans, com Ander Mirambell i Queralt Castellet, que seran els abanderats de la delegació espanyola.



Més notícies
Ander Mirambell i Queralt Castellet, abanderats espanyols als JJOO d'Hivern de Pequín 2022 | Europa Press
Dos esportistes catalans, abanderats als Jocs Olímpics d’hivern de Pequín
Notícia: Dos esportistes catalans, abanderats als Jocs Olímpics d’hivern de Pequín
Comparteix
El pilot de skeleton Ander Mirambell i la snowboarder Queralt Castellet lideraran la delegació espanyola en la inauguració del certamen
La Penya guanya l'Hamburg | Club Joventut de Badalona
La Penya lidera a Europa i el Barça es retroba amb la victòria
Notícia: La Penya lidera a Europa i el Barça es retroba amb la victòria
Comparteix
El resum dels partits dels equips catalans a les competicions europees de bàsquet

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gonzalo a gener 28, 2022 | 15:02
    Gonzalo gener 28, 2022 | 15:02
    No es medalla de oro para el esquí catalán. Compite bajo bandera española. Ergo, es medallista español. Seguid vomitando bilis.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa