Món Esport
Passa enrere per a Raphinha: fora de la convocatòria del Brasil

Raphinha, jugador del Futbol Club Barcelona, ha rebut aquest divendres una dura notícia en clau esportiva. El seleccionador interí del Brasil, Mano Menezes, ha fet la primera convocatòria de la canarinha després de la Copa del Món, per a la disputa d’un partit amistós contra el Marroc el 25 de març, i no ha inclòs el davanter. Un davanter que, tot i haver completat un gran partit darrerament a la UEFA Europa League, no està sabent aprofitar les oportunitats que està tenint.

Raphinha, jugador del FC Barcelona | Europa Press
Raphinha, jugador del FC Barcelona | Europa Press

És veritat que Raphinha ha quedat fora d’una convocatòria per a un amistós, i que això no és cap drama. És a dir, no ha quedat fora d’un gran torneig. Tot i això, és molt simbòlic, i és la confirmació del moment complicat que està vivint. El de Porto Alegre va enlluernar al Leeds els últims cursos, i va aterrar al Barça l’estiu passat, a canvi d’un traspàs que, entre el cost fix i el variable, podria ascendir als 60 milions d’euros. Ho va fer prometent moltes alegries.

Raphinha està tenint molts alts i baixos en la seva primera temporada al Barça

El jugador va començar de forma fulgurant la pretemporada, amb un gol i dues assistències en el seu debut, contra l’Inter de Miami, i un golàs en el clàssic en terres estatunidenques, contra el Reial Madrid. Tot i això, el seu efecte es va diluir amb el pas dels mesos. El sublim estat de forma d’Ousmane Dembélé feia que Raphinha hagués de jugar per la banda esquerra, cosa que no li agrada del tot, ja que com a esquerrà prefereix jugar a cama canviada. I en moltes ocasions fins i tot era un dels primers canvis de Xavi.

Raphinha no està sabent aprofitar l’absència de Dembélé

Després d’un Mundial discret, Raphinha es va posar les piles, i ho va fer bé en les eliminatòries de Copa contra l’Intercity i especialment el Ceuta. A partir de llavors, li va arribar una oportunitat d’or. Una lesió mai és una bona notícia, però el fet que Dembélé n’hagués patit una va obrir un nou escenari a Raphinha: tindria moltes oportunitats per brillar en la banda dreta que el francès deixava vacant.

Després de reivindicar-se contra el Betis amb un gol important i de fer una actuació contra el Sevilla que va ser premiada amb el MVP del partit, va arribar la seva gran nit: en l’anada dels setzens de final de la UEFA Europa League, contra el Manchester United i al Camp Nou, va tenir el seu millor partit com a blaugrana, amb un gol, una assistència i molta alegria desfermada a l’estadi.

Jordi Alba i Raphinha celebren un gol contra el Sevilla | @fcbarcelona_cat
Jordi Alba i Raphinha celebren un gol contra el Sevilla | @fcbarcelona_cat

Tot i això, és sabut que en l’elit cal continuïtat, i això és el que no ha demostrat tenir Raphinha. Des d’aquella exhibició, Raphinha ha tornat a completar actuacions decebedores. No va poder contribuir pràcticament res a Old Trafford, mentre que a l’Estadio de los Juegos Mediterráneos va estar gris, i al Santiago Bernabéu molt erràtic.

Els davanters que ha escollit Menezes

Al final, el Brasil, que està esperant a obrir un nou cicle possiblement amb Carlo Ancelotti, no compta amb ell. Sí que compta amb els davanters Antony (Manchester United), Rodrygo Goes i Vinicius (Reial Madrid), Richarlison (Tottenham Hotspur), Rony (Palmeiras) i un Vitor Roque que juga a l’Athletico Paranaense i que, precisament, sona per reforçar el Barça.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa