Món Esport
El Barça, a punt de tancar una nova venda

El Futbol Club Barcelona està a punt de tancar una nova venda. Segons ha informat el diari Sport, el defensa Oscar Mingueza fitxarà pel Celta de Vigo. Ho faria per una quantitat que rondarà els dos milions d’euros. Per tant, una xifra inferior al valor de mercat del català, que és, segons el portal Transfermarkt, de sis milions d’euros. Això sí, segons les mateixes informacions, el club blaugrana es guardarà un percentatge d’una possible futura nova venda.

D’aquesta manera, marxarà un nou jugador que no comptava per a l’entrenador culer, Xavi Hernández. Ho va fer Philippe Coutinho, a l’Aston Villa en forma de traspàs mentre ja hi estava cedit, i ho ha fet Clément Lenglet, en qualitat de cedit al Tottenham Hotspur. Mingueza, doncs, marxaria traspassat amb un contracte per quatre temporades. Així les coses, posarà punt final a una trajectòria molt llarga a Can Barça.

La trajectòria de Mingueza al Barça, de més a menys

El de Santa Perpètua de Moguda es va formar en les categories inferiors blaugranes. Hi va ingressar amb només nou anys, i va créixer fins a debutar en el primer equip masculí la temporada 2020/2021. Ho va fer amb Ronald Koeman a la banqueta, aprofitant diverses baixes i oferint un bon rendiment i polivalència. El seu va ser un cas molt curiós. I és que l’estiu de 2020, mentre era al filial i tal com ha reconegut públicament, li van comunicar que no hi tindria gaires minuts i li van recomanar que busqués una sortida. Tot i això, el jugador no va desistir i va continuar.

I és que a conseqüència de les diverses baixes que el tècnic neerlandès va tenir en la defensa, el va pujar al primer equip. Després de participar en diverses convocatòries, va rebre la seva primera gran oportunitat. Va ser en la golejada al Dinamo de Kíiv per 0-4, en la fase de grups de l’edició de la UEFA Champions League de la mateixa temporada 2020/2021. Va formar defensa amb Lenglet, com a central, ja que Gerard Piqué acabava de lesionar-se de gravetat i, fins i tot, va marcar un gol.

A partir de la lesió de l’esmentat Piqué, Mingueza va passar a fer-se un home important. Aquell curs ho va acabar jugant pràcticament tot: tant de central i de lateral en una línia de quatre, com de central en una de tres, en el ball d’esquemes de l’entrenador. I va tornar a marcar un gol, ni més ni menys que al Madrid, en el clàssic disputat a l’estadi Alfredo di Stéfano que va acabar amb victòria blanca per 2-1.

El curs següent, el 2021/2022, va continuar al peu del canó. Va seguir sumant partits, i guanyant la partida especialment al lateral dret Sergiño Dest, amb dificultats a l’hora de consolidar-se a Can Barça. Tot i això, amb el notable mercat de fitxatges hivernal que va fer la xavineta, Mingueza va perdre moltes opcions de seguir sumant minuts i creixent en l’equip. I és que va arribar Dani Alves per reforçar la posició del lateral dret.

Els moviments defensius del Barça en el marcat

Ara, si bé el brasiler ha marxat, Xavi confia a incorporar en el lateral dret l’experimentat espanyol César Azpilicueta, provinent del Chelsea. A més, en la línia de centrals, el club ha incorporat Andreas Christensen i incorporarà Jules Koundé. Entre això i que el simple fet que el mateix Xavi va comunicar a Mingueza que no comptaria amb ell, el jugador podria marxar i aterrar imminentment al Celta. Un club amb altes aspiracions, que els darrers anys ha tingut grans jugadors ofensius però molts problemes en la seva parcel·la defensiva.



Més notícies
Jules Koundé, jugador francès de futbol | Sevilla FC
Koundé fa el pas definitiu en el seu fitxatge pel Barça
Notícia: Koundé fa el pas definitiu en el seu fitxatge pel Barça
Comparteix
El central aterra a Barcelona per passar revisió mèdica i l'oficialitat del traspàs és qüestió d'hores
Adam Aznou, nou fitxatge del Bayern | FC Bayern München
El fitxatge que confirma que el Bayern ha iniciat la venjança contra el Barça
Notícia: El fitxatge que confirma que el Bayern ha iniciat la venjança contra el Barça
Comparteix
L'entitat bavaresa ha fet oficial la incorporació de la joia de la Masia Adam Aznou
Javier Tebas i Joan Laporta | Europa Press
L’advertència de Tebas al Barça que posa els pèls de punta
Notícia: L’advertència de Tebas al Barça que posa els pèls de punta
Comparteix
El president de LaLiga assegura que algun fitxatge podria "quedar-se fora", és a dir, no ser inscrit
Ousmane Dembélé, jugador del Barça | FC Barcelona
Dembélé fa una cosa que no havia fet mai des que havia arribat al Barça
Notícia: Dembélé fa una cosa que no havia fet mai des que havia arribat al Barça
Comparteix
El francès ha sosrprès en atendre els mitjans de comunicació després de la seva exhibició contra la Juventus, i ha deixat frases interessants

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Teix a juliol 29, 2022 | 07:49
    Teix juliol 29, 2022 | 07:49
    Tinc prou anys de contemplació del Barça com per haver vist que el progrés o l’estancada de força jugadors joves del planter depèn dels capricis dels seus entrenadors de torn, sense excloure ni a Guardiola ni a Xavi. Alguns, prometien molt i han acabat menystinguts no havent-los-els donat ni la continuïtat formativa ni les oportunitats que han disposat alguns altres, ves a saber perquè. Un jove del planter no pot veure’s sotmès a barrejar la il·lusió amb l’angoixa. Arribats aquí, condeixo que en Mingueza no hagi arribat al nivell que se li pugui exigir per a l’equip però malvendre’l per dos milions ho veig com un menyspreu

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa