Món Esport
La gran capacitat d’adaptació de Koundé a les circumstàncies del Barça
  • CA

La vida de Jules Koundé ha canviat de valent aquest estiu. El francès ha fet un gran pas a la seva carrera, en deixar el Sevilla i recalar al Futbol Club Barcelona. Si bé el conjunt andalús juga a un futbol vistós, no té res a veure amb l’exigència que s’està trobant a Can Barça. Tant de joc, com de resultats. El francès, a més, va aterrar en una situació delicada en termes salarials al club, que va fer que es retardés el seu debut. Donades aquestes circumstàncies, ha sabut adaptar-se amb molta força. Ho estava deixant clar a la gespa, però ara també ho ha evidenciat amb paraules.

En la roda de premsa prèvia al debut dels culers a la UEFA Champions League, contra el Viktoria Plzen, el defensa ha repassat un munt de qüestions. Més enllà d’haver explicat el nou paper de Gerard Piqué, capità però inèdit en competició oficial, també ha explicat com va viure els dies en els quals el club no l’havia pogut inscriure a la Lliga: “M’ho vaig prendre amb tranquil·litat, amb plena confiança al club. Era fora de la meva mà. Em vaig concentrar a entrenar bé i recuperar sensacions. Sabia que havia d’estar preparat”.

Finalment, després de completar un notable debut contra el Valladolid, es va lluir en la següent jornada. Precisament contra el seu anterior equip, el Sevilla, va fer dues assistències en la golejada per 0-3 al Ramón Sánchez Pizjuán. Una victòria molt treballada, que va arribar després d’un patiment inicial però d’un bon joc. Això és el que desitja Xavi Hernández, i el que transmet a Koundé. En la mateixa roda de premsa, el jugador ha explicat com està sent el tracte amb el terrassenc en matèria esportiva. Què espera d’ell.

L’adaptació de Koundé al joc del Barça

“Em demana conceptes diferents del Sevilla”, ha reconegut, abans de recordar que “la meva essència és aportar i ser important en la possessió i l’atac i incorporar-me si hi ha espais. En defensa, ser agressiu i ser líder. Donar veu. Cal parlar molt en mi posició”. Alhora, ha celebrat que “em trobo bé, encara hi ha conceptes per aprendre i millorar. Estic còmode amb l’estil i els companys. Jo prefereixo jugar de central, però estic per ajudar”.

Finalment, sobre la competició que està a punt de començar, Koundé ha deixat clar que “si som al Barça és per guanyar. Però hi ha marge de progressar i millorar. Hi ha plantilla àmplia i de qualitat”. Tot plegat, doncs, demostra que, malgrat la seva joventut, el defensa sap on està. Ha gestionat amb naturalitat el problema de la inscripció, està jugant bé i, tot i això, reconeix que té marge de millora.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa