Món Esport
Lenglet marxa cedit del Barça
  • CA

El Futbol Club Barcelona ha fet oficial aquest divendres la cessió del defensa Clément Lenglet al Tottenham Hotspur. El francès marxarà cap a la Premier League en aquest mercat de fitxatges estiuenc. Signa durant una temporada, la 2022/2023, i ho fa sense opció de compra. D’aquesta manera, club i jugador posen fi, almenys de moment, a una relació de quatre cursos que ha anat clarament de més a menys.

Bona notícia per a Lenglet

El moviment, doncs, suposa una bona notícia per a les tres bandes. Per una banda, per al jugador. Aquest no entra als plans de Xavi. Fa setmanes, el tècnic es va reunir, entre altres homes, amb ell, per comunicar-li això. De fet, va quedar clar durant la darrera temporada, ja que pràcticament només va jugar aprofitant lesions o sancions dels seus companys en defensa.

De fet, amb la incorporació d’Andreas Christensen i la possibilitat del seu compatriota Jules Koundé, hagués tingut encara menys possibilitats de sumar minuts. Cal recordar que hi ha un Mundial aquest any, i que Lenglet ha comptat en moltes ocasions per al seleccionador francès, Didier Deschamps. Per tant, té possibilitats d’acudir a la cita de Qatar… sempre i quan acumuli partits.

Bona notícia per al Barça

D’altra banda, això esdevé un bon moviment pel Barça. Si bé ara hi ha la intenció de vendre futbolistes per ingressar la major quantitat de diners possibles, el fet de cedir-lo alliberarà massa salarial. Als esmentats Christensen i Koundé s’afegeixen els ja coneguts Gerard Piqué, Ronald Araujo i Eric Garcia. Una parcel·la del camp més que coberta.

I bona notícia per al Tottenham

Finalment, el Tottenham, entrenat per l’experimentat tècnic italià Antonio Conte, rebrà un internacional amb França, amb experiència al futbol europeu i en dos grans equips: els esmentats Sevilla i Barça. El primer equip masculí del club presidit per Daniel Levy ja té centrals de garanties, com el Cuti Romero, Eric Dier o Ben Davies. Per tant, això no faria més que augmentar la competència.

Els londinencs tornaran el curs vinent a disputar la UEFA Champions League, i aspiren a fer-hi un bon paper. També volen mantenir el bon nivell mostrat en la segona meitat de la darrera edició de la Premier League, que els ha permès una classificació a la màxima competició continental gairebé miraculosa, en remuntar molts punts a l’Arsenal de Mikel Arteta. Darrerament també han signat el davanter brasiler Richarlison, i per la qual cosa s’estan reforçant bé.

Aquesta sortida, doncs, suposa la primera blaugrana des que es va oficialitzar la de Philippe Coutinho en la meitat de la temporada a l’Aston Villa. Seria la primera de, si tot va com s’espera, moltes altres. Perquè Xavi tampoc compta amb futbolistes com Samuel Umtiti, Oscar Mingueza, Riqui Puig o Martin Braithwaite.

La trajectòria de Lenglet al Barça, de més a menys

Lenglet va aterrar a l’equip blaugrana l’estiu de 2018. Ho va fer provinent del Sevilla, i previsiblement ho anava fer en qualitat de suplent. Però com el rendiment de Samuel Umtiti va caure fruit dels seus problemes físics, Lenglet ho va aprofitar. Les seves bones actuacions al costat de Gerard Piqué el van consolidar en el conjunt entrenat llavors per Ernesto Valverde.

Després d’un primer curs notable, va irrompre el gran Ronald Araujo. L’uruguaià formava part del filial blaugrana, però a base de bones actuacions va pujar al primer equip. La temporada 2019/2020 l’esmentat Piqué va alternar partits amb tots dos. A partir d’això, el següent curs va esdevenir el punt d’inflexió negatiu de Lenglet. I és que alguns errors seus el van assenyalar en partits de Lliga.

Tot i això, el jugador va continuar formant part de l’equip i en la darrera temporada, malgrat haver perdut definitivament la titularitat, va ser un canvi habitual. Primer de Ronald Koeman i després de XAvi Hernández. Va entrar en moltes ocasions a partits amb resultats ajustats, per preservar els marcadors.

En aquests anys Lenglet també ha aconseguit sumar internacionalitats amb la selecció de França. Fins i tot ha format part de la nòmina que Didier Deschamps va escollir per jugar l’Eurocopa de 2021. Ara, doncs, veient el panorama i fins i tot tenint en compte que el mateix Xavi li va comunicar que no compta amb ell, ha trobat un destí de garanties. Aquest any podrà donar un cop de timó a la seva carrera i tornar a sentir-se important en un equip del Big six anglès.



Més notícies
Pedri, jugador del FC Barcelona | FC Barcelona
El Barça presenta l’emblemàtic nou dorsal de Pedri que porta grans records
Notícia: El Barça presenta l’emblemàtic nou dorsal de Pedri que porta grans records
Comparteix
Pedri portarà el dorsal 8 a l'esquena tal com també ho va fer el seu ídol, Andrés Iniesta
Xavi Hernández, entrenador del FC Barcelona | Europa Press
Revelat el futur d’un jugador del Barça que ha tingut ofertes
Notícia: Revelat el futur d’un jugador del Barça que ha tingut ofertes
Comparteix
Serginho Dest continuaria una temporada més a les ordres de Xavi
Joan Laporta, president del FC Barcelona | Europa Press
El Barça es reuneix amb el Chelsea i progressa en el mercat de fitxatges
Notícia: El Barça es reuneix amb el Chelsea i progressa en el mercat de fitxatges
Comparteix
El Futbol Club Barcelona continua movent-se en el mercat i podria fitxar Azpilicueta i Marcos Alonso i deixar sortir el migcampista Frenkie de Jong
Jordi Cruyff, assessor esportiu del FC Barcelona | Europa Press
El Barça confirma que està a punt de tancar la sortida d’un jugador
Notícia: El Barça confirma que està a punt de tancar la sortida d’un jugador
Comparteix
Jordi Cruyff confirma que el Barça està a punt de tancar una nova sortida, tot apunta que serà Lenglet al Tottenham

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa