Món Esport
Bartomeu declara a la Ciutat de la Justícia pel Barçagate
  • CA

L’expresident del Futbol Club Barcelona Josep Maria Bartomeu ha acudit a la Ciutat de la Justícia per declarar per una derivada del famós cas de l’escàndol de les xarxes socials del Barça, conegut com a Barçagate o Bartogate, segons ha avançat Mundo Deportivo. Concretament, s’ha personat al jutjat número 13 de Barcelona per la querella interposada pel director general de Mediapro, Jaume Roures, per injúries i calúmnies. Jaume Masferrer, mà dreta de Bartomeu durant la seva etapa a la presidència del club culer, l’acompanyarà en aquesta declaració.

Cal recordar que el Barçagate es tracta d’un cas en el qual, presumptament, Bartomeu hauria contractat amb diners de l’entitat blaugrana diverses empreses per millorar la seva imatge pública a les xarxes socials. Per tal de fer-ho, aquestes empreses haurien creat comptes de Twitter, Facebook o Instagram falsos amb els quals haurien ajudat a crear un clima d’opinió favorable a l’expresident. Això hauria implicat el menyspreu i les calúmnies a figures que es consideraven contràries a ell, com és el cas de Jaume Roures. També llegendes del club, com Pep Guardiola o Xavi Hernàndez; opositors a Bartomeu, com Joan Laporta o Víctor Font; i fins i tot jugadors en actiu com Gerard Piqué o Leo Messi.

Els contractes del Barçagate s’haurien fet a través d’un sistema de fraccionament de comptes perquè la junta directiva no ho hagués d’aprovar mai. A més a més, oficialment aquestes empreses havien estat contractades per fer un monitoratge de les xarxes socials del club. Josep Maria Bartomeu i Jaume Masferrer van ser detinguts i van passar una nit entre reixes el passat mes de març, quan es van acollir al seu dret a no declarar i ho hauran d’anar fent quan siguin citats per la justícia. També van ser detinguts Òscar Grau, exdirector general del club, i Román Gómez Ponti, excap dels serveis jurídics del Barça. Ells dos no van arribar a ser retinguts a comissaria i ja van ser citats a declarar.



Més notícies
La placa que ha dedicat l'afició de l'Atlètic de Madrid a Bartomeu
Els aficionats de l’Atlètic col·loquen una placa en honor a Bartomeu
Notícia: Els aficionats de l’Atlètic col·loquen una placa en honor a Bartomeu
Comparteix
Els seguidors matalassers agraeixen a Bartomeu les incorporacions de Griezmann i Suárez
Luis Suárez, davanter de l'Atlètic de Madrid | Europa Press
Luis Suárez esclata contra Koeman i Bartomeu
Notícia: Luis Suárez esclata contra Koeman i Bartomeu
Comparteix
"Em va tractar com si fos un nen de quinze anys", explica sobre el tècnic neerlandès

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa