Bartomeu declara a la Ciutat de la Justícia pel Barçagate

Ha acudit al jutjat número 13 de Barcelona per la querella de Jaume Roures per injúries i calúmnies

L’expresident del Futbol Club Barcelona Josep Maria Bartomeu ha acudit a la Ciutat de la Justícia per declarar per una derivada del famós cas de l’escàndol de les xarxes socials del Barça, conegut com a Barçagate o Bartogate, segons ha avançat Mundo Deportivo. Concretament, s’ha personat al jutjat número 13 de Barcelona per la querella interposada pel director general de Mediapro, Jaume Roures, per injúries i calúmnies. Jaume Masferrer, mà dreta de Bartomeu durant la seva etapa a la presidència del club culer, l’acompanyarà en aquesta declaració.

Cal recordar que el Barçagate es tracta d’un cas en el qual, presumptament, Bartomeu hauria contractat amb diners de l’entitat blaugrana diverses empreses per millorar la seva imatge pública a les xarxes socials. Per tal de fer-ho, aquestes empreses haurien creat comptes de Twitter, Facebook o Instagram falsos amb els quals haurien ajudat a crear un clima d’opinió favorable a l’expresident. Això hauria implicat el menyspreu i les calúmnies a figures que es consideraven contràries a ell, com és el cas de Jaume Roures. També llegendes del club, com Pep Guardiola o Xavi Hernàndez; opositors a Bartomeu, com Joan Laporta o Víctor Font; i fins i tot jugadors en actiu com Gerard Piqué o Leo Messi.

Els contractes del Barçagate s’haurien fet a través d’un sistema de fraccionament de comptes perquè la junta directiva no ho hagués d’aprovar mai. A més a més, oficialment aquestes empreses havien estat contractades per fer un monitoratge de les xarxes socials del club. Josep Maria Bartomeu i Jaume Masferrer van ser detinguts i van passar una nit entre reixes el passat mes de març, quan es van acollir al seu dret a no declarar i ho hauran d’anar fent quan siguin citats per la justícia. També van ser detinguts Òscar Grau, exdirector general del club, i Román Gómez Ponti, excap dels serveis jurídics del Barça. Ells dos no van arribar a ser retinguts a comissaria i ja van ser citats a declarar.

Més informació

Nou comentari