Món Esport
De Setién a Xavi: així ha recuperat el Barça el lideratge de la Lliga

El Reial Madrid ha ensopegat per primera vegada aquesta temporada. Ha estat a l’estadi Santiago Bernabéu contra l’Osasuna. Els blancs, que han tornat a fer un partit molt justet, no han tingut la sort o l’encert d’altres jornades i, tot i avançar-se en el marcador amb un gol polèmic de Vinicius Jr. a la primera meitat, no han pogut reaccionar després de l’empat de Kike García. Karim Benzema ha tingut a les seves botes la diana de la victòria amb un llançament de penal, però ha enviat la pilota al travesser. El resultat final ha estat d’1-1, així que el Madrid ha perdut dos punts. Gràcies a això, el Futbol Club Barcelona ha escalat fins al lideratge de la classificació de la Lliga, una cosa que no passava des de feia 833 dies.

El Barça està empatat a punts amb el Madrid. Els blaugranes només han ensopegat una vegada a la competició. Va ser a la primera jornada, contra el Rayo Vallecano. Els blancs, fins ara, semblaven imbatibles. Tanmateix, aquest empat contra l’Osasuna ha igualat les coses, tenen tots dos equips els mateixos punts, però el Barça és líder gràcies al goal average general. Això vol dir, bàsicament, que els de Xavi Hernández han marcat més gols i n’han encaixat menys que el Madrid. De fet, l’avantatge dels culers en aquest sentit és molt ampli, ja que la diferència de gols per al Barça és positiva en divuit dianes i per als de Carlo Ancelotti només ho és en onze.

Xavi torna el Barça al lideratge de la Lliga després de 833 dies

Fins fa poc el barcelonisme estava completament acostumat al fet que el seu equip fos el líder de la classificació. De fet, entre 2005 i 2019 els blaugranes van guanyar fins a deu Lligues. Ernesto Valverde, que si bé per una banda és cert que mai no va aconseguir els resultats desitjats a la UEFA Champions League, va guanyar les dues Lligues que va dirigir i va ser acomiadat el seu tercer any deixant l’equip al capdavant de la classificació. Quique Setién va aguantar aquesta situació durant unes quantes jornades, però l’equip va acabar caient a la segona posició i el Madrid va aixecar el trofeu l’any 2020. Des d’aleshores, Ronald Koeman va perdre una Lliga contra l’Atlètic i els blancs també van guanyar l’anterior. Ha hagut de ploure molt per tornar a veure el Barça al capdavant de la classificació. L’arribada de Xavi a la banqueta i uns grans mercats de fitxatges per part de la junta directiva de Joan Laporta expliquen aquest fet.



Més notícies
Imatge del partit entre el Girona i la Reial Societat | Girona FC
El Girona cau contra la Reial Societat en una tarda plena de gols (3-5)
Notícia: El Girona cau contra la Reial Societat en una tarda plena de gols (3-5)
Comparteix
Els gols de Rodrigo Riquelme, Arnau Martínez i Taty Castellanos no han estat suficients per superar la Reial Societat
Joselu, jugador de l'Espanyol | RCD Espanyol
L’Espanyol deixa escapar dos punts amb una gran errada del porter (2-2)
Notícia: L’Espanyol deixa escapar dos punts amb una gran errada del porter (2-2)
Comparteix
Un error de càlcul del porter Álvaro Fernández ha permès l'empat del València al minut 95
Erling Haaland, jugador del manchester City | Europa Press
El City de Guardiola apallissa el United al derbi de Manchester (6-3)
Notícia: El City de Guardiola apallissa el United al derbi de Manchester (6-3)
Comparteix
Tres gols de Foden i tres de Haaland desmunten un Manchester United molt feble en defensa
Jugadores del FC Barcelona femení | FC Barcelona
El Barça goleja el Madrid i el Levante Las Planas suma una nova victòria
Notícia: El Barça goleja el Madrid i el Levante Las Planas suma una nova victòria
Comparteix
Barça i Levante Las Planas tornen a guanyar els seus partits de la Liga F

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa