Un Barça sense res en joc s’arrossega per Valladolid (3-1)

El tècnic català del Barça, Xavi Hernández ha decidit fer moltes rotacions com era d’esperar. El Barça ja no tenia res més en joc que els tres punts i aconseguir una altra porteria a zero per a Ter Stegen. Tot i això, l’objectiu s’ha esvaït només començar el partit. Xavi advertia que la imatge i el prestigi eren molt importants en els partits queden, doncs bé, la imatge de l’equip a la primera part ha estat molt pobra.

El Barça ha sortit atropellat per un Reial Valladolid que ha volgut a anar per feina, els blaugranes han intentat posar remei al desastrós inici, però el joc ha estat insuficient. El Barça suma la segona derrota consecutiva en Lliga i porta tres partits consecutius sense poder deixar la porteria a 0. Evidentment, sent campió de Lliga la concentració i la contundència han baixat i Ter Stegen ha rebut sis gols en els últims tres partits. A causa del desastre, Xavi ha donat entrada a Iñaki Peña per Ter Stegen per evitar que l’alemany rebi més gols de cara al rècord pel Trofeu Zamora. A la segona part, el Barça ha volgut retallar distàncies, però s’ha endut un dur correctiu a l’Estadi José Zorrilla.

La crònica del Reial Valladolid – Barça

El partit no ha pogut començar amb pitjors notícies per al Barça. En la primera jugada del partit, després d’una ràpida conducció per l’esquerra Darwin Macís ha fet una centrada i el defensa blaugrana Andreas Christensen ha introduït la pilota a la porteria de Ter Stegen. Mentrestant, els seguidors del Valladolid han tret bosses d’escombraries negres com a signe de protesta per les últimes actuacions arbitrals contra el seu equip i s’han vist amb el gol a sobre. El gest ha anat acompanyat d’una pancarta en la qual s’ha pogut llegir “Solos contra todos” i de crits de “Corrupción en la federación”.

Seguidament, el Barça ha optat per a les possessions llargues a les quals ens té acostumats per intentar incomodar l’equip rival. Amb això, Raphinha, un dels més actius dels blaugranes juntament amb Pablo Torre, ha provat Masip. L’exporter del Barça ha hagut d’exigir-se amb una bona aturada per evitar l’empat. Tot i això, el Valladolid ha sortit al camp amb moltíssima intensitat i sense miraments. A més, el Barça, adormit, s’ha trobat amb un penal en contra. Gonzalo Plata ha caigut a l’àrea i tot i que Eric Garcia només li ha fregat la bota, el col·legiat del partit ho ha considerat suficient per assenyalar penal. Cyle Larin ha posat el 2 a 0 davant l’eufòria de l’Estadi José Zorrilla i la frustració del porter del Barça.

Després del gol, el Barça ha continuat insistint davant Masip, que ha tret dues boníssimes mans a Raphinha i a Christensen per a evitar el primer del Barça. Els dos gols del Valladolid no han afectat els de Xavi, que han continuat atacant i s’han fet amb el control absolut de la pilota, amb la que ha intentat retallar distància a l’electrònic.

Raphinha, un dels jugadors més destacats del partit | FC Barcelona

El Barça ha sortit a la segona part amb millor actitud que a la primera part fruit del resultat i exigint-se a si mateix no rebre més gols. No obstant això, el Barça s’ha anat apagant amb la pilota i no ha incomodat gens la porteria de Masip. Fins i tot, el Valladolid ha tingut el tercer en una centrada de Gonzalo Plata que s’ha enverinat i que ha tocat al pal.

En el minut 73, Xavi ha canviat Raphinha per Ferran Torres. El brasiler ha aprofitat per treure’s la samarreta i ensenyar un missatge en contra dels actes racistes cap a Vinicius i en suport cap al jugador: “Quan el color de la pell és més important que la brillantor dels ulls hi haurà guerra. Estem amb tu, Vinicius”. A la segona part, la possessió del Barça no ha estat gens perillosa i després d’uns minuts en què no ha passat res, el Valladolid ha fet el tercer al contracop. Gonzalo Plata ha rebut una centrada amb espai de Larin i ha fet el tercer. El VAR ha revisat el gol, però finalment ha pujat al marcador.

El Valladolid ha lligat els tres punts a favor seu. No obstant això, a les acaballes Lewandowski ha fet el seu vint-i-dosè gol a la Lliga per consolidar el pitxitxi a falta de dos partits. Finalment, tot i que el Barça ha buscat el segon, el partit ja ha estat vist per sentència.