Món Esport
El Barça goleja el Sevilla i aprofita el regal del Madrid per ser més líder

El Futbol Club Barcelona ja es troba a vuit punts de l’etern rival, el Reial Madrid. Els de Xavi Hernández han aprofitat la derrota dels merengues a Mallorca i han golejat el Sevilla al Camp Nou en el primer partit de la segona volta de la Lliga. La victòria dels blaugranes contra els andalusos ha estat inapel·lable. Els culers han estat totalment superiors i no han donat opcions a un equip que no aixeca el cap i encara es troba a la part baixa de la taula. Els millors del Barça han estat dos jugadors qüestionats, Jordi Alba i Raphinha, cosa que suposa una altra bona notícia. Això sí, Sergio Busquets ha caigut lesionat.

La crònica del Barça-Sevilla (3-0)

El partit d’aquesta nit al Camp Nou ha començat amb un previ homenatge a l’escriptor i periodista català Josep Maria Espinàs, un dels autors de l’himne del club, el Cant del Barça, que ha mort poques hores abans de l’inici del duel. Un cop la pilota ja ha començat a rodar, Xavi s’ha trobat amb un imprevist molt desagradable. Quan només havien passat uns minuts, Sergio Busquets, capità, ha fet un mal gest i s’ha fet molt mal al turmell. S’ha hagut de retirar i Franck Kessie ha entrat en el seu lloc, cosa que ha deformat l’esquema dels quatre migcampistes habitual de les darreres jornades, perquè Frenkie de Jong ha tingut menys llibertat. Així doncs, als primers minuts després de la lesió de Busquets el Barça ha anat més o menys perdut.

A partir del quart d’hora de partit, però, els blaugranes han començat a trobar la inspiració a partir de buscar la figura de Robert Lewandowski. Primer, n’ha tingut una de bona en un u contra u que ha rebutjat bé Yassine Bounou, porter del Sevilla. Els mateixos protagonistes han estat els de l’ocasió més clara del primer temps, amb un xut potentíssim del polonès des de la frontal de l’àrea que el marroquí ha enviat a córner. Tota la primera part ha estat un monòleg del Barça, que ha estat infinitament superior a un Sevilla que ni ha atacat, però el gol no ha arribat.

Jordi Alba, durant un partit de lliga al Camp Nou | Europa Press
Jordi Alba, jugador del Barça | Europa Press

A la segona meitat el Barça ha mantingut la mateixa actitud i el gol ha acabat caient pel seu mateix pes. L’equip blaugrana ha continuat sent molt superior al Sevilla i ha rondat constantment l’àrea de Bounou. Després d’algunes arribades perilloses, ha acabat arribant la diana que ha obert la llauna. Tot plegat ha vingut en una acció combinativa fantàstica del Barça. Kessie s’ha inventat una assistència fantàstica per a Jordi Alba, qui, sol davant del porter marroquí no ha perdonat.

Un dels grans problemes del Barça les darreres setmanes estava sent tancar els partits. Els de Xavi fa partits que juguen molt bé, però marcar el segon després de fer el primer havia estat una assignatura pendent després del Mundial de Qatar. A poc a poc, però, els culers ho han anat millorant i aquest duel contra el Sevilla ha estat la demostració. En comptes d’endarrerir-se, el Barça s’ha llançat encara més a l’atac. Raphinha ha estat molt important en aquest tram i ha estat l’artífex de la sentència. Ha donat l’assistència del segon gol, que ha estat de Gavi, i ha fet el tercer després d’una bona passada de Jordi Alba.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa