El Barça acomiada la gira americana amb victòria i bon gust de boca (0-2)

El Futbol Club Barcelona s’acomiada de la gira pels Estats Units amb una nova victòria. Els blaugranes s’han enfrontat als New York Red Bulls a Nova Jersey i han estat clarament superiors (0-2). Han imprès un ritme alt, demostrant que la temporada ja està a punt de començar, i han desplegat el joc demanat per l’entrenador Xavi Hernández. El marcador, molt curt pel que s’ha vist sobre la gespa, ha comptat amb els gols d’Ousmane Dembélé i Memphis Depay.

La crònica del New York Red Bulls-Barça

La primera meitat ha estat frenètica. Al Barça li ha costat uns cinc minuts agafar el ritme, ja que el New York ha sorprès relativament els de Xavi amb una pressió molt alta. Tanmateix, els blaugranes han trobat l’ordre de seguida i han començat a jugar d’allò més bé. Els dos centrals, en aquest cas Eric Garcia i Andreas Christensen, a la vegada que els dos interiors, Gavi i Frenkie de Jong, han estat imprescindibles per accelerar el joc i trobar els extrems, Raphinha i Dembélé, i Robert Lewandowski.

El davanter polonès ha estat el gran protagonista del primer temps. Ha descarregat el joc a la perfecció, ha baixat a rebre la pilota i ha estat molt generós amb els seus companys, ha gaudit de moltes ocasions claríssimes gràcies a la seva gran col·locació… però no n’ha ficat ni una. Visiblement nerviós i ansiós per estrenar-se com a blaugrana, Lewandowski ha comès errors difícils de creure en un jugador com ell. Ha errat dos xuts a boca de canó i una rematada de cap totalment sol a l’interior de l’àrea.

D’altra banda, qui es troba en un estat totalment oposat al de Lewandowski és Dembélé. Al francès se’l veu més confiat que mai amb la samarreta del Barça i li ha sortit bé. Ha desequilibrat de meravella per la banda dreta i ha driblat rivals contínuament amb una facilitat increïble. Ell ha estat l’encarregat d’obrir la llauna. En una acció que ell mateix ha començat, una molt bona passada de Raphinha l’ha deixat amb la pilota als peus davant del porter rival i no ha perdonat. D’aquesta manera s’ha arribat al descans.

A la segona part hi ha hagut diversos canvis, però Lewandowksi ha continuat sobre el terreny de joc per veure si podia aconseguir el seu primer gol com a blaugrana. Ha tornat a tenir bones ocasions, sempre generades per ell mateix, però no ha acabat de tenir la fortuna i la pilota no ha trobat la xarxa en cap moment. Frustrat, Lewandowski s’ho ha pres amb humor i ha acabat rient després de l’enèsima oportunitat errada. Ell sap millor que ningú que això no serà res més que una anècdota.

Xavi li ha donat molts minuts, però, finalment, en el seu lloc ha entrat Memphis. El davanter neerlandès ha estat l’encarregat de sentenciar el partit a la recta final. Ha estat molt més intel·ligent que la defensa rival per aprofitar un malentès entre el porter i un futbolista del New York, recuperar la pilota a l’interior de l’àrea i definir a plaer. Més enllà d’això, el Barça s’ha mantingut vertical i insistent durant tota la segona meitat i podria haver ampliat el marcador extensament amb grans ocasions d’Ansu Fati i Pierre-Emerick Aubameyang.