Un golàs de Lewandowski dona el triomf al Barça en un duel soporífer (0-1)

El Barça ha fet la feina a Son Moix contra el Mallorca en la setena jornada de Lliga. El conjunt dirigit per Xavi Hernández no ha fet un gran partit, perquè el rival tampoc no ha permès que el duel pogués ser molt lluït. Els blaugranes han necessitat la inspiració de sempre excels Robert Lewandowski per aconseguir l’únic gol de la nit (0-1). Amb aquesta victòria, el Barça se situa momentàniament al capdavant de la classificació, a l’espera del Reial Madrid, i torna de l’aturada de seleccions amb bon gust de boca.

La crònica del Mallorca-Barça

Xavi ha utilitzat un onze amb bastantes rotacions amb la vista posada a un mes d’octubre que es presenta molt complicat per al Barça. Davant la plaga de lesions en defensa, Alejandro Balde ha jugat com a lateral dret a cama canviada i han tingut protagonisme les dues vaques sagrades que fins ara havien estat condemnades a l’ostracisme: Jordi Alba i Gerard Piqué. Més enllà d’això, Ansu Fati ha sumat una nova titularitat i Pablo Gavi i Franck Kessié han estat els interiors, donant així descans a Pedri González.

El partit ha estat molt travat des del primer minut. El Mallorca, molt tancat en defensa, ha tingut l’objectiu de mantenir la porteria a zero tant temps com li fos possible. Els balears han aconseguit que el Barça tingués poques aproximacions a l’àrea amb l’autobús plantat en tot moment. Ara bé, en casos com aquests és quan es nota la importància d’un davanter com Robert Lewandowksi. El polonès ha aprofitat una bona passada d’Ansu per inventar-se un gol al minut vint després d’un retall i un xut sense angle a l’interior de l’àrea que ha entrat de forma gairebé inexplicable. Més enllà d’això, molt poca cosa a destacar.

La segona meitat ha estat encara més soporífera que la primera. Marc-André Ter Stegen ha tornat a mostrar la seva millor versió amb una aturada a un xut d’Antonio Sánchez que podria haver complicat les coses de mala manera per als blaugranes. L’entrada de jugadors com Pedri González o Raphinha tampoc no ha servit per canviar la cara al partit. Als instants finals, una rematada de Kang-in Lee podria haver suposat l’empat, però, afortunadament per als interessos culers, la pilota ha marxat fregant el pal.