Per què Gil Manzano és l’enemic públic número u del vestidor del Barça?

Jesús Gil Manzano, àrbitre de la Primera Divisió Espanyola, ha estat l’encarregat de xiular el partit entre l’Osasuna i el Futbol Club Barcelona. Ara bé, l’àrbitre extremeny no ha tingut un vespre fàcil. I és que, en 30 minuts, Gil Manzano ha expulsat Robert Lewandowski i, a la mitja part, també ha ensenyat la targeta vermella a Gerard Piqué. Precisament, el central català del Barça, ha estat expulsat per recriminar l’arbitratge de l’extremeny de males maneres. Piqué ha volgut remarcar un missatge quan s’ha dirigit a Gil Manzano: “Ets l’àrbitre que més ens ha fotut amb diferència”, ha dit el jugador del Barça.

Gil Manzano perjudica el Barça i afavoreix el Madrid

La queixa de Gerard Piqué no és pas una excusa per intentar canviar la dinàmica arbitral de Gil Manzano, sinó que, segons les estadístiques, és una realitat. L’àrbitre extremeny ha xiulat fins a 33 partits del Futbol Club Barcelona i, en la seva totalitat, ha expulsat a 10 jugadors. En canvi, quan Gil Manzano ha arbitrat el Reial Madrid, les xifres de futbolistes expulsats disminueix descaradament. En 42 partits l’extremeny només ha expulsat un jugador del club blanc per vermella directa. Una dada sorprenent i impactant si es compara amb el Barça.

Lewandowski parla amb Gil Manzano després de l'expulsió | FC Barcelona
Lewandowski parla amb Gil Manzano després de l’expulsió | FC Barcelona

A més a més, l’equip al qual ha xiulat més penals a favor Gil Manzano és el Reial Madrid. El club blanc s’ha beneficiat dels 14 llançaments des dels onze metres assenyalats per l’àrbitre de camp. La proporció és que de cada 3 partits que xiula l’extremeny el Madrid disposa d’un penal. En canvi, el Barça només ha xutat 6 penals amb Gil Manzano com a àrbitre (1 penal cada 6 partits) i l’Atlètic de Madrid 4 (1 penal cada 8 partits).

L’episodi de Gil Manzano amb la bossa del Madrid

Finalment, un dels episodis que passarà a la història del futbol, és quan Jesús Gil Manzano va marxar de l’estadi del Vila-real fa cinc temporades amb una bossa del Reial Madrid. En ella, s’assegura que no hi havia diners, tot i que el Madrid es va endur la victòria per la mínima (2-3), però la imatge va donar la volta al món. La bossa contenia bolígrafs, clauers i pins de merxandatge del Reial Madrid. El tema va quedar com un simple detall que dona el club als àrbitres de manera gratuïta i sense valor material.

Gerard Piqué, exjugador del Barça | FC Barcelona
El motiu pel qual Piqué ha acabat expulsat en el seu últim partit al Barça
Notícia: El motiu pel qual Piqué ha acabat expulsat en el seu últim partit al Barça