Món Esport
El Barça viatja a Cadis amb dues grans novetats i una baixa

El Futbol Club Barcelona ja té els cinc sentits posats en la Lliga. Després de l’exhibició a la UEFA Champions League i de la ressaca emocional que va generar, amb totes les bones notícies, el conjunt de Xavi Hernández visitarà aquest dissabte el camp del Cadis. Això significa que jugarà contra el cuer del campionat. Un equip en hores molt baixes, que ho ha perdut tot i que ha encaixat molts gols. Tot i això, pot esdevenir un partit trampa. Per afrontar-lo, el tècnic terrassenc disposa de dues novetats i una baixa.

Entra Bellerín, l’únic lateral dret pur de la plantilla

En roda de premsa, Xavi ha anunciat que els darrers fitxatges que ha fet el club, Héctor Bellerín i Marcos Alonso, entren a la convocatòria. D’aquesta manera, debuten en una llista blaugrana, pocs dies de ser presentats. És una gran notícia. Per una banda, el català és l’únic lateral dret pur de la plantilla, i per tant arriba per reforçar una posició que ho requeria.

Després d’haver-se format a les categories inferiors barcelonistes, va marxar, amb 16 anys, a l’Arsenal. Allà va créixer i es va fer important, gràcies també a una breu cessió al Watford, i fins i tot arribant a formar part de la selecció espanyola en l’Eurocopa de 2016. Finalment, en la seva etapa al Betis, d’una temporada, s’ha consolidat i ha après a competir en la Lliga espanyola.

I entra Marcos Alonso, una opció de garanties al lateral esquerre

La incorporació a l’equip de Marcos Alonso també és una notícia notable. En aquest cas, el madrileny reforça una parcel·la, la del lateral esquerre, que ja té dos jugadors: Jordi Alba i Alejandro Balde. Tot i això, ja se sap que com més competència millor. A més, el primer és veterà i, com ha quedat demostrat en les darreres temporades, necessita un relleu de garanties.

Balde ha trencat el sostre del primer equip amb actuacions sublims, però encara és molt jove. I Alonso, amb experiència a la Premier League i a la Serie A i amb un títol de Champions a la seva vitrina particular (guanyada amb el Chelsea) oferirà moltes coses. El jugador va arribar amb problemes físics, però ja els ha superat i podria debutar a Andalusia. Això sí, Xavi no ha avançat si tots dos jugadors jugaran d’inici o si entraran des de la banqueta. Sigui com sigui, és molt probable que sumin minuts, després d’haver completat diversos entrenaments amb els seus companys aquesta setmana.

Sergi Roberto continua amb molèsties i és baixa

Finalment, la baixa i per tant l’única mala notícia que té Xavi en el marc de la jornada sis de Lliga és la de Sergi Roberto. El reusenc no ha superat les molèsties que arrossega des del partit contra el Viktoria Pilsen, quan va haver de ser substituït al descans per Gerard Piqué. Roberto, de fet, no s’ha entrenat amb el grup i ha fet exercicis al gimnàs, pel seu compte. Per tant, la seva presència a Munic és, a hores d’ara, una incògnita.

Més enllà d’això, en la resta de l’expedició hi ha normalitat. Els components d’aquesta seran, doncs, els següents: Ter Stegen, Bellerín, Piqué, Ronald Araujo, Sergio Busquets, Ousmane Dembélé, Pedri González, Robert Lewandowski, Ansu Fati, Ferran Torres, Memphis, Andreas Christensen, Marcos Alonso, Jordi Alba, Franck Kessié, Frenkie de Jong, Raphinha, Jules Koundé, Eric Garcia, Iñaki Peña, Balde, Gavi, Pablo Torre i Arnau Tenas.

Podrien haver rotacions, ja que el partit esmentat a Munic, contra el Bayern de Julian Nagelsmann dimarts vinent, està senyalat al calendari en vermell. Això sí, com ja va quedar demostrat en la jornada inaugural de la màxima competició continental, posi qui posi Xavi, l’equip tindrà molta qualitat.

El Cadis, una bèstia negra del Barça però en hores baixes

Els blaugranes jugaran a dos quarts de set, contra un rival que, malgrat la situació dolenta esmentada, ha estat la bèstia negra del Barça els darrers anys. Des del seu retorn a Primera Divisió la temporada 2020/2021, han guanyat dos partits als catalans i han tret dos empats. En cas de guanyar, la xavineta dormirà líder del torneig, ja que el Reial Madrid juga el seu partit diumenge al migdia, contra el Mallorca, mentre que el Vila-real, amb els mateixos deu punts, ho farà també el mateix dia, contra el Betis.



Més notícies
Joan Laporta, president del Barça | Europa Press
La Lliga certifica la recuperació econòmica del Barça
Notícia: La Lliga certifica la recuperació econòmica del Barça
Comparteix
El club blaugrana ha passat d'estar en negatiu a tenir el segon límit salarial més alt de la competició
Xavi Hernández i Jordi Alba, durant un partit | FC Barcelona
Xavi defensa Jordi Alba després de les seves declaracions contra el Barça
Notícia: Xavi defensa Jordi Alba després de les seves declaracions contra el Barça
Comparteix
El tècnic català ha atès els mitjans de comunicació en la prèvia del partit de Lliga contra el Cadis
Antoine Griezmann celebra un gol amb l'Atlètic de Madrid | Europa Press
El Barça respon a l’Atlètic amb duresa pel cas Griezmann
Notícia: El Barça respon a l’Atlètic amb duresa pel cas Griezmann
Comparteix
El club blaugrana demandarà l'entitat matalassera i exigirà el pagament dels quaranta milions d'euros del traspàs del davanter francès de forma immediata
Jordi Alba, jugador del Barça | Europa Press
Brutal estripada de Jordi Alba contra el Barça
Notícia: Brutal estripada de Jordi Alba contra el Barça
Comparteix
El lateral dret català ha criticat que l'intentessin cedir a l'Inter durant les últimes hores del mercat de fitxatges

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa