Món Esport
Primera gran exhibició del Barça de Xavi i Lewandowski (4-0)

S’havien vist bons minuts contra la Reial Societat i un bon grapat de gols contra el Manchester City, però el nou Barça encara no havia demostrat estar a l’altura del gran mercat de fitxatges que ha dut a terme la direcció esportiva i la junta directiva del club. Al tercer partit oficial, però, ha arribat la primera gran exhibició. El Futbol Club Barcelona de Xavi Hernández ha passat per damunt del Valladolid al Camp Nou (4-0) per aconseguir la segona victòria a la Lliga. Tot l’equip ha estat sensacional, però el partit dels tres davanters, Raphinha, Dembélé i Lewandowski, que ha tornat a marcar un doblet i ha fregat el hat-trick, ha estat especialment brillant.

Robert Lewandowski, jugador del FC Barcelona | Europa Press
Robert Lewandowski, jugador del FC Barcelona | Europa Press

El Barça surt en tromba i es menja el Valladolid

Xavi ha apostat per una alineació valenta i ha tornat a deixar tres dels quatre capitans a la banqueta: Jordi Alba, Gerard Piqué i Sergi Roberto. Jules Koundé ha debutat al lateral dret, Alejandro Balde ha tornat a tenir una oportunitat a l’esquerre i la parella de centrals ha estat formada per Eric Garcia i Ronald Araujo. El mig del camp, compost per Sergio Busquets, Gavi i Pedri, i la davantera, amb Raphinha, Lewandowski i Dembélé, han dominat tota la primera meitat amb atacs continus des del xiulet inicial.

Després de diverses aproximacions perilloses, la primera ocasió claríssima ha arribat al minut deu. Raphinha, que ha desbordat i regatejat sense parar, ha centrat una pilota al cap de Lewandowski. El davanter polonès ha rematat molt amunt i, tot i això, ha estat capaç d’enviar-la al pal. No ha entrat de miracle. Abans del primer gol dels blaugranes encara hi ha hagut una altra fusta. Lewandowski ha fet una gran acció individual a la frontal de l’àrea i ha assistit Dembélé. El seu xut ha impactat contra el travesser i ha marxat fora.

Al minut vint-i-cinc de partit, el Barça s’ha cansat de perdonar i ha caigut el primer. En una nova jugada de banda, Raphinha ha centrat la pilota al segon pal i Lewandowski, arribant com una exhalació per empènyer-la al fons de la xarxa amb el peu. Els blaugranes han mantingut el mateix nivell i l’única mala notícia era que el segon gol no arribava. Han hagut de passar vint minuts i esperar gairebé fins al descans, però, finalment, hi ha hagut recompensa. Dembélé ha centrat una pilota a l’àrea amb intel·ligència, ja que ha vist una arribada tardana de Pedri, i li ha servit l’assistència perquè marqués a plaer el segon dels catalans.

Els jugadors del Barça celebren un gol contra el Valladolid | Europa Press
Els jugadors del Barça celebren un gol contra el Valladolid | Europa Press

Els de Xavi rematen l’espectacle a la segona part

La versió del Barça a la segona meitat ha estat pràcticament la mateixa. L’equip ha estat molt incisiu i l’única diferència ha estat en el paper del Valladolid, que ha intentat apropar-se més a la porteria de Marc-André Ter Stegen. Tot i això, els castellans no han pogut fer res per aturar la piconadora blaugrana, que als vint minuts de la segona part ha trobat la sentència. Ha estat el gol més bonic de tots. Dembélé ha fet una jugada individual perfecta i ha servit una gran passada per a Lewandowski. La definició del polonès ha estat encara millor, ja que, amb l’esperó, ha batut Masip i ha mostrat tota la seva màgia al Camp Nou.

Els minuts posteriors al tercer del Barça han estat els pitjors dels blaugranes, però no ha estat res més que una anècdota. El Valladolid ha trobat un parell de bones accions ofensives, però Ter Stegen les ha resolt a la perfecció, posant de manifest que ja torna a ser el gran porter que havia meravellat el món fins a l’any passat. En l’únic xut del Valladolid que no ha pogut arribar, Koundé s’ha hagut d’exhibir amb la seva primera gran acció defensiva com a blaugrana i ha rebutjat una pilota sota pals.

El Barça s’ha refet ràpidament i ha estat a punt de trobar el quart gol des de les botes d’Ansu Fati, Ferran Torres i Frenkie de Jong, que han entrat a la segona part i han rendit més que correctament. Finalment, el pòquer de dianes ha arribat a les acaballes del duel. En una nova acció ofensiva dels culers, Lewandowski ha rematat al travesser, Sergi Roberto ha caçat el rebot i, a porteria buida, no ha perdonat. Després d’aquest triomf i a falta dels partits d’alguns rivals, el Barça se situa momentàniament a la segona posició de la Lliga.



Més notícies
Xavi Hernández, entrenador del Barça | Europa Press
Un jove davanter del Barça podria marxar en els propers dies
Notícia: Un jove davanter del Barça podria marxar en els propers dies
Comparteix
El Barça tancaria una nova cessió i reduiria la massa salarial
Joan Laporta, president del FC Barcelona | Europa Press
El Barça pagaria una milionada per alliberar a un jugador descartat
Notícia: El Barça pagaria una milionada per alliberar a un jugador descartat
Comparteix
Braithwaite cobraria una bona quantitat per desvincular-se del club blaugrana
Robert Lewandowski, jugador del FC Barcelona | FC Barcelona
El Barça ja coneix amb quin equip s’estrena a la Champions més complicada
Notícia: El Barça ja coneix amb quin equip s’estrena a la Champions més complicada
Comparteix
El Barça estarà obligat a guanyar la primera jornada de Champions contra el Viktoria Plzen
Jules Koundé, jugador del FC Barcelona | Europa Press
El Barça resol un dels pitjors mals de cap de l’estiu
Notícia: El Barça resol un dels pitjors mals de cap de l’estiu
Comparteix
Mateu Alemany i el seu equip han aconseguit inscriure Jules Koundé sense haver de vendre jugadors

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa