El Barça queda gairebé fora de la Champions després d’un partit boig (3-3)

El Camp Nou s’havia vestit de gala per viure una nit màgica de Champions del Barça. Els blaugranes es jugaven la vida en aquesta competició contra l’Inter de Milà. Estaven obligats a guanyar per mantenir opcions de passar als vuitens de final. El duel ha començat positivament per als interessos dels de Xavi Hernández, que s’han avançat després d’una primera part molt intensa i bona per part dels dos equips. Tot l’esforç dels blaugranes, però, s’ha vist frustrat per dos errors defensius molt greus de Gerard Piqué i un altre d’Eric Garcia. En atac, el Barça ha fet de tot per intentar remuntar, però l’equip culer s’ha quedat a les portes d’aquesta gesta (3-3).

El Barça aconsegueix l’objectiu a la primera part

Xavi ha utilitzat el mateix onze que va fer servir a Milà. En un primer moment ha estat sorprenent, ja que el rendiment de l’equip va ser molt decebedor. Tanmateix, des que ha començat el partit s’ha vist que el sistema seria completament diferent. Conscient que l’Inter sortiria amb un plantejament molt defensiu, el tècnic català ha disposat el lateral dret, Sergi Roberto, incrustat al mig del camp en les accions ofensives, així com Marcos Alonso, el lateral esquerre, molt avançat en atac. A més a més, ha canviat els extrems i els interiors de banda. Dembélé ha jugat a l’esquerra, Raphinha a la Dreta; Gavi ha jugat a l’esquerra, Pedri a la dreta.

Amb aquestes peces sobre el taulell ha començat el duel. La intensitat de tots dos equips ha marcat el xoc des del xiulet inicial. L’estratègia de l’Inter ha quedat clara: defensar amb moltíssims jugadors, però no renunciar a sortir amb moltíssima contundència a tots els contraatacs. Les primeres aproximacions més o menys clares a la porteria rival han estat del Barça sobre el minut deu. Lewandowski ha rematat un córner a porteria i ha superat Onana, porter de l’Inter, però la defensa ha pogut rebutjar el cop de cap abans que creués la línia de gol.

Poca estona després, però, la pel·lícula ha estat completament diferent i l’Inter no ha marcat de miracle. En una centrada lateral, Dzeko ha rematat absolutament sol a l’interior de l’àrea i no ha marcat de miracle, perquè el seu xut ha anat al travesser. Piqué i Ter Stegen han pogut impedir el gol dels italians al rebot. El Barça ha quedat tocat després d’aquesta acció i li ha costat recuperar el domini de la pilota que havia tingut als minuts inicials. L’encarregat de retornar mínimament el senderi al partit ha estat Dembélé, que amb un xut des de la frontal de l’àrea ha obligat Onana a lluir-se amb una bona aturada.

A partir d’aquí, els minuts que quedaven de primera part s’han desenvolupat amb la mateixa dinàmica: el Barça molt entregat en atac, buscant xuts llunyans i centrades a l’àrea, ja que la defensa de l’Inter impedia filtrar pilotes, i els italians intentant sorprendre amb qualsevol contraatac. Han destacat sobretot una aturada de Ter Stegen a un xut de Dumfries, així com una greu errada de Raphinha amb una volea que ha marxat desviada quan estava sol davant d’Onana.

L’extrem brasiler, però, ha esmenat ràpidament el seu error amb la jugada que ha fet embogir el Camp Nou. Després d’uns minuts de més control del Barça, Raphinha s’ha tret del barret una acció molt intel·ligent, ja que molt tancat a la banda dreta ha impedit que una pilota sortís pel lateral, s’ha inventat una passada que només ell ha vist per a Sergi Roberto a l’interior de l’àrea, el de Reus ha vist Dembélé entrant des de darrere com un coet, li ha servit l’esfèrica als peus i el francès només ha hagut de rematar a plaer a l’interior de la porteria.

El Camp Nou ha embogit amb el càntic preferit de l’estadi, el Dia de partit, que ha ressonat com feia temps que no ho feia a les graderies blaugranes. L’Inter no ha reaccionat de manera especial al gol. Bàsicament, ha deixat de perdre temps de forma flagrant com estava fent i s’ha obert una mica més. De totes maneres, l’objectiu dels italians ha estat no encaixar més abans del descans, ja que Raphinha ha estat a punt de fer el segon amb un xut llunyà que ha marxat fregant el travesser.

Dembélé i Sergi Roberto celebren el gol contra l'Inter | Europa Press
Dembélé i Sergi Roberto celebren el gol contra l’Inter | Europa Press

Les errades defensives condemnen el Barça

El Barça i el Camp Nou es trobaven davant una segona part il·lusionant, amb l’objectiu d’assegurar la victòria. Tota aquesta eufòria, però, s’ha rebaixat de cop quan només havien passat cinc minuts des de la represa. Els blaugranes tenien el partit on volien i només una jugada aïllada ho podia alterar. I així ha estat. En una pilota llarga de l’Inter sense cap perill, Piqué ha comès l’errada més greu de la seva carrera. El central català no ha vist que tenia Barella corrent darrere seu, en comptes de rebutjar l’esfèrica l’ha deixat passat i el migcampista italià ha marcat a plaer davant de Ter Stegen.

La galleda d’aigua freda que ha caigut sobre l’estadi ha estat descomunal. El Barça ho ha notat i ha fet un pas enrere, en comptes d’anar a buscar el segon gol per tornar-se a avançar al marcador. L’Inter ha ensumat la sang i ha anat a sentenciar. Ter Stegen ha hagut d’intervenir amb dues aturades sensacionals per evitar-ho, de la mateixa manera que Marcos Alonso s’ha hagut d’arremangar en defensa per esmenar una altra errada de Piqué. El Barça estava sobrevivint i el gol de l’Inter era qüestió de temps. Ha tornat a arribar després d’un greu error defensiu, aquest cop d’Eric Garcia, que ha facilitat que Lautaro Martínez afusellés Ter Stegen.

Xavi ha fet un reguitzell de canvis ofensius per buscar la remuntada a la desesperada. El Barça encara tenia mitja hora al davant per intentar-ho i, malgrat que l’Inter perdia temps constantment, hi havia molts minuts per aconseguir-ho. Tot i això, durant una bona estona ha estat impossible per als blaugranes crear perill a la porteria d’Onana, més enllà d’un gol anul·lat a Lewandowski per un fora de joc claríssim. Ara bé, el Barça ha acabat tenint alguna opció. Sobre el minut vuitanta, el mateix davanter polonès ha aconseguit empatar el partit amb un xut que ha rebotat contra la defensa de l’Inter i ha acabat entrant.

A partir d’aquí, els blaugranes s’han llançat encara més descaradament a l’atac, tot i que no hi ha hagut cap ocasió clara. En comptes d’això, nou error defensiu de Piqué, que ha deixat que el superessin sense gairebé ni esforçar-se per impedir-ho, i contraatac de l’Inter que remata a plaer Robin Gosens al fons de la porteria. Després d’això, el Barça encara ha tingut temps de marcar un gol més, amb una gran rematada de cap de Lewandowski al minut noranta-dos, però ja s’ha quedat sense opcions de trobar l’èpica per fer el quart. En resum, si l’Inter guanya contra el Viktoria Pilsen, el Barça està fora de la Champions.