Després d’unes setmanes molt intenses, en què tots els aspirants a la presidència del Barça han hagut d’empaitar signatures a correcuita, ha arribat l’hora de la veritat. Aquest dilluns, seguint els terminis fixats pel calendari electoral establert per la comissió gestora, els nou precandidats als comicis del Camp Nou hauran d’entregar tots els suports que hagin recollit a l’Auditori 1899. L’objectiu de tots ells és clar: lliurar més de 2.257 firmes per aconseguir superar el tall i proclamar formalment i oficial la seva candidatura a les eleccions del 24 de gener.

L’entrega de signatures es farà a partir de les cinc de la tarda i l’ordre ha estat determinat pel número de soci, de més baix a més alt. Així, Joan Laporta (13.352) serà el primer a acudir al Camp Nou. El seguiran Jordi Farré a les 17.30h (17.463), Agustí Benedito a les 18.00h (25.308), Emili Rousaud a les 18.30h (30.190), Xavi Vilajoana a les 19.00h (30.504), Toni Freixa a les 19.30h (54.786), Víctor Font a les 20.00h (67.970), Lluís Fernández Alà a les 20.30h (81.319) i Pere Riera a les 21.00h (92.147).

Aquest dilluns, per tant, ja hi haurà alguns participants que abandonaran la cursa electoral. Els que presentin menys de 2.257 avals no avançaran a la següent fase. Els que sí que ho facin encara no podran presumir del fet de ser candidats: entre el 12 i el 14 de gener, de dimarts a dijous, es realitzarà un recompte de les paperetes per analitzar si hi ha signatures duplicades, invalides o falsificades. En les darreres hores hi ha hagut força rumors al respecte. Laporta, Font i Freixa, segons ha pogut saber El Món, tenen prou marge per afrontar aquest procés amb tranquil·litat; Rousaud, Vilajoana, Benedito i Farré s’han mostrat optimistes i fins i tot el primer ha assegurat que ja té les firmes, però es podrien quedar a les portes; Lluís Fernández Alà i Pere Riera, per últim, no lliuraran els suports necessaris.

El pròxim divendres 15 de gener és la nova data marcada amb retolador vermell al calendari electoral. Aquell dia es donarà el tret de sortida a una campanya electoral que s’allargarà fins al 22. Després hi haurà la tradicional jornada de reflexió i, per últim, els socis del Barça dictaran sentència a les urnes. Tot plegat, no obstant això, cal posar-ho entre asteriscs, i és que l’evolució de la pandèmia i les respectives mesures del Govern de la Generalitat de Catalunya seran les que determinaran finalment si les eleccions es poden celebrar el 24 de gener, tal com està previst. La comissió gestora, presidida per Carles Tusquets, es reunirà aquest dijous amb les autoritats per prendre una decisió definitiva.Més notícies
El Camp Nou, sense afeccionats | EFE

Quins precandidats superaran el tall de signatures?

Notícia: Quins precandidats superaran el tall de signatures?
Comparteix
El dilluns 11 de gener és el dia límit per entregar les 2.257 paperetes
Notícia: Quins precandidats superaran el tall de signatures? - Mobile
L'Estadi de La Cartuja, en arxiu | RFEF

El pla de viatge del Barça per la Supercopa

Notícia: El pla de viatge del Barça per la Supercopa
Comparteix
La competició es jugarà a Andalusia entre el 13 i el 17 de gener
Notícia: El pla de viatge del Barça per la Supercopa - Mobile

Nou comentari

Comparteix