Món Esport
La història de la marxa de Messi en deu capítols
  • CA

El Barça ha fet oficial la marxa de Leo Messi. L’argentí i el club blaugrana han posat punt final la història d’un divorci que va començar fa un any quan el futbolista va comunicar a la directiva culer que volia marxar. Tot i que el desenllaç ha estat a punt de ser un altre, el davanter no renovarà el seu contracte amb l’entitat catalana. Aquest és el resum en deu capítols dels dotze mesos previs a la marxa del millor jugador de la història del club.

  1. Messi comunica al club que vol marxar. La directiva blaugrana encapçalada per Josep Maria Bartomeu rebia un burofax amb la signatura de l’argentí el 25 d’agost del 2020. El capità volia marxar del club de manera imminent i executant una clàusula del seu contracte que el permetia abandonar el Barça al final de la temporada 2019/20.
  2. La clàusula de sortida havia expirat. Poc després de rebre el burofax, Josep Maria Bartomeu informava Messi que la clàusula que li permetia abandonar el club havia expirat fa dos mesos. Per tant, el futbolista estava obligat a seguir al club. La Lliga va donar la raó a la directiva blaugrana i al davanter tan sols li quedava recórrer a la via judicial.
  3. Messi es reincorpora als entrenaments. El capità culer va assegurar que “mai demandaria al club de la meva vida” en una entrevista a Goal. El jugador va unir-se a la disciplina del primer equip abans de començar la temporada i va disputar el primer partit de Lliga, on va anotar un gol de penal.
  4. Dimissió de Bartomeu. El passat 28 d’octubre, Josep Maria Bartomeu presentava la seva renúncia a la presidència del Barça. Aquesta decisió suposava que un dels grans motius pels quals Messi volia marxar del club desaparegués. El davanter va assegurar dos mesos després a una entrevista amb Jordi Évole que l’expresident “m’ha mentit moltes vegades”.
  5. Filtració del contracte de Messi. El darrer conflicte de l’argentí amb el club va esclatar al mes de gener. El Mundo va publicar les xifres del darrer contracte del jugador amb el Barça a través del qual Messi va cobrar 555 milions en quatre temporades. Aquesta filtració no va agradar gens al futbolista, que va demandar Josep Maria Bartomeu, el president del Barça en funcions després de la dimissió de l’anterior mandatari, Carles Tusquets, i a tres directius més.
  6. Laporta arriba a la presidència. Els socis blaugranes van elegir un nou president el passat 7 de març. El guanyador dels comicis va ser Joan Laporta, que des del primer moment va anunciar les seves intencions de convèncer a Messi per quedar-se. Durant aquestes eleccions, l’argentí va votar per primera vegada i va felicitar el nou president un cop es van conèixer els resultats. Tot feia pensar que el jugador estava força content amb el nou màxim mandatari, ja que va ser a la primera legislatura de Laporta quan Messi va signar el seu primer contracte professional i va guanyar dues Champions.
  7. Messi vol seguir. Durant el mes d’abril, van aparèixer diverses informacions que afirmaven que el capità blaugrana volia seguir al club. Alguns mitjans van apuntar que la directiva culer ja tenia preparada la seva oferta.
  8. Fi del contracte. Messi va deixar de ser jugador del Barça el dia 30 de juny. L’argentí havia d’esperar que el club rebaixés la massa salarial abans d’escometre la seva renovació. El davanter havia d’incorporar-se a la pretemporada el 2 d’agost, però no ho va fer perquè no tenia contracte.
  9. Acord Lliga-CVC. El Barça va saber el dia 4 d’agost que rebria més de 250 milions d’euros fruit d’un acord entre la Lliga i el fons d’inversió CVC. La directiva blaugrana pot dedicar el 15% d’aquest pressupost a reforçar la seva plantilla i, per tant, l’entitat culer podia afrontar la renovació de Messi.
  10. L’acord que semblava fet es trenca. El club blaugrana, finalment, decideix rebutjar l’acord entre la Lliga i CVC, renunciant així als diners que permetrien incorporar a Messi. Tant el Barça com el jugador decideixen no continuar negociant un acord, ja que la renovació del davanter suposaria hipotecar l’entitat culer.


Més notícies
Leo Messi, capità del Barça | Europa Press
Oficial: Messi no seguirà al Barça
Notícia: Oficial: Messi no seguirà al Barça
Comparteix
La marxa de Messi del Barça és definitiva
De Jong disputa un partit de pretemporada amb el Barça | FC Barcelona
De Jong pateix una lesió i serà baixa indefinida
Notícia: De Jong pateix una lesió i serà baixa indefinida
Comparteix
Gavi també està lesionat amb una fractura a la mandíbula dreta

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Josep a agost 08, 2021 | 11:25
    Josep agost 08, 2021 | 11:25
    Laporta va mentir quan va guanyar les seves primeres eleccions dien que tenia fixat a Beckham i ara torna a mentir asegurant que Messi seguiria. Per dignitat marxa Jan

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa