Món Esport
La greu situació econòmica del Barça, en xifres
  • CA

No és cap secret que la situació econòmica que travessa el Barça, provocada pel model de gestió insostenible aplicat durant molt de temps i agreujada –o “accelerada”, segons els experts– per la pandèmia del coronavirus, és més que delicada. Aquest dilluns, la publicació de la memòria econòmica de l’últim exercici ha posat noms i cognoms a la crisi financera del club blaugrana; ha revelat les xifres que més preocupen a una zona noble del Camp Nou en què, tan aviat com sigui possible, hi hauria d’aterrar un nou president i la seva junta directiva corresponent.

Ara per ara, l’entitat culer té un deute total de 1.173 milions d’euros, dels quals un bon grapat –730– són a curt termini. El fons de maniobra, sempre segons la ràdio citada, és molt negatiu, concretament de -602 milions d’euros. En l’apartat dels ingressos tampoc hi ha massa bones notícies, sobretot tenint en compte que el Barça espera ingressar uns 56 milions per l’Estadi i que aquests càlculs contemplen que hi hagi un 25% de públic al Camp Nou a partir del febrer –cosa que es pressuposa molt complicada– i un 50% al maig. La massa salarial segueix disparada: el club ha de destinar el 74% dels diners que cobra a aquesta partida.

Per agreujar-ho tot una mica més, i encara que la junta directiva sortint ho va negar, els préstecs que ha demanat el Barça a Goldman Sachs i altres entitats financeres per un valor total de 200 milions d’euros sí que tenen garanties, concretament el Barça Licensing & Merchandising, l’estructura que des del març del 2018 –quan va ser constituïda– s’encarrega “d’explotar el comerç al detall i la promoció, venda, comercialització i distribució de joguines, articles d’esport i roba esportiva” del club.



Més notícies
Eric Garcia, durant un partit | Manchester City
Cas Eric Garcia: Guardiola estén la mà al Barça
Notícia: Cas Eric Garcia: Guardiola estén la mà al Barça
Comparteix
L’entrenador del Manchester City, obert a negociar el traspàs del central aquest hivern
Trincao, durant un partit del Barça | Europa Press
Rayo Vallecano-Barça: horari i TV
Notícia: Rayo Vallecano-Barça: horari i TV
Comparteix
Quan i on es podrà seguir el partit entre el conjunt madrileny i el blaugrana, corresponent als vuitens de final de la Copa del Rei

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa