Piqué: “Es parla molt català al vestidor del Barça”

El central blaugrana ha ofert una extensa entrevista a La Sotana

El defensa central del Futbol Club Barcelona Gerard Piqué ha estat el convidat del primer programa de la temporada 2021-2022 del programa d’humor La Sotana. En una entrevista molt extensa i en un to molt distès, el futbolista català ha defugit la correcció política i ha accedit a respondre moltes preguntes de forma desenfadada, deixant un bon grapat de declaracions interessants, que ajuden a conèixer millor com funciona el Barça per dins i com és el mateix Piqué.

Un dels temes que ha tractat és el català. El central barceloní ha parlat sobre com es viu la llengua a la plantilla culer i ha assegurat que “es parla molt català al vestidor del Barça”. Ha enumerat els companys amb els quals parla en català, que són “Riqui Puig, Sergi Roberto, Sergio Busquets i Jordi Alba a vegades”. També ha afirmat que “amb l’Óscar Mingueza i altres jugadors que venen del filial” també s’entenen en català. A més a més, ha defensat la “bona salut” de la llengua i s’ha mostrat orgullós que “al club tots els comunicats oficials es fan en català i més amb el president que tenim ara”.

En aquest sentit, Piqué també ha hagut d’avaluar la situació actual del club, crítica, i ha reconegut sentir-se “responsable” d’haver arribat fins aquí. A la vegada, ha hagut de respondre també la pregunta sobre si Josep Maria Bartomeu ha estat el pitjor president de la història de l’entitat blaugrana. Malgrat que ha buscat no ser gaire contundent, ha acabat reconeixent que “deu ser el pitjor president que jo he viscut”. Ha defensat la gestió de Joan Laporta i ha volgut esperançar els culers dient que “aquesta temporada guanyarem alguna cosa” i que “els següents 5-10 anys seran molt bons”, ja que la Masia i els jugadors que pugen al primer equip estan en un bon estat de forma.

També ha estat molt sincer a l’hora d’explicar els moments en què ha baixat el seu rendiment al Barça. Ha confessat que la seva “pitjor temporada” va ser la 2011-2022, és a dir, la darrera de Pep Guardiola al capdavant del primer equip. “El Pep és una persona que ho vol tenir tot controlat i quan jo vaig començar a sortir amb la Shakira, la nostra relació va canviar. Als entrenaments hi havia molta tensió i l’arribada de Mourinho també ens va desgastar molt. Jo vaig estar gairebé fora de Barça, perquè no era feliç i hi havia molta pressió. Imagineu que el Pep va necessitar un any sabàtic! Ara, després de tots aquests anys, hem mantingut el contacte i tenim una relació fenomenal”.

Un altre tema sorprenent ha estat la seva defensa aferrissada de la situació de Samuel Umtiti al primer equip. Ha assegurat que “ell està complint amb el seu contracte” i que “té una actitud impecable i no s’ha perdut cap entrenament”. Considera que la seva renovació, l’any 2018 quan era un dels millors centrals del món, estava justificada pel seu rendiment. També ha afirmat que Umtiti “està molt fotut” i que “la gent hauria de ser més empàtica amb els futbolistes”, tot i que tampoc no ha negat als socis el seu dret a xiular jugadors.

Piqué també ha reconegut que va cometre un error, “una cagada”, com ell mateix ha dit, quan va emetre el documental de La decisión d’Antoine Griezmann en el qual revelava que es quedava a l’Atlètic de Madrid la temporada 2018-2019. “Ens vam trobar i em va dir que vindria al Barça”, explica Piqué, “aleshores vaig decidir fer el documental, perquè creia que seria positiu pel barcelonisme”. La decisió de Griezmann, d’última hora, ho va capgirar tot: “Al matí em van dir que al final es quedava i teníem les dues versions gravades i ho vam haver d’emetre. Pot ser que ho sabés abans que Bartomeu fins i tot. Va ser una cagada”.

De forma anecdòtica, també han transcendit altres declaracions de Gerard Piqué, com quan ha assegurat que “si la gent conegués el 5% de tot el que vaig fer la meva primera temporada, em dirien de tot”. En aquest sentit, no ha amagat que ha estat una persona a qui li ha agradat sempre sortir de festa, però què ha sabut “gestionar el meu cos i fer el que em demanava en cada moment”. Com ha fet en tantes ocasions, Piqué ha recordat que “em retiraré al Barça” i que qualsevol temporada podria ser l’última, com aquesta, perquè “quan vegi que no puc aportar el que he aportat sempre, plegaré”.

Més informació

Comentaris

  Tomppa Setembre 7, 2021 1:16 pm
  Segur que no tant com la llengua d'imperi ... a un país normal, les llengues serien el català i anglès pero com que barça es un equip espanyol, poca cosa hi ha per fer.
  Ricard Setembre 7, 2021 1:36 pm
  Una mica tip de xerrameca privilegiada.
  LlunyDeCat Setembre 7, 2021 6:53 pm
  HA HA HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!! Deu ésser només mentalment perquè en Messi no va pas mai traure de la seua boca cap mot en Català. Els Catalans som els més rucs d'Europa i els Únics que ens caguem en la nostra pròpia llengua.

Nou comentari