Món Esport
L’estratègia del Barça per no donar per tancat el mercat d’hivern

Tot i que el Futbol Club Barcelona no ha inscrit de manera oficial cap jugador en el mercat de fitxatges hivernal, hi ha una opció que podria evitar que se’l doni per tancat. Tal com han informat diversos mitjans, va tancar un acord amb Los Angeles Galaxy pel traspàs del jove lateral dret Julián Araujo. Uns problemes burocràtics del club estatunidenc i de la lliga, la MLS, van barrar el fitxatge, i ara el club català està esperant que la FIFA l’accepti.

Julián Araujo aniria a parar al Barça Atlètic…

Per tant, si finalment la màxima associació del futbol mundial valida el moviment, el Barça incorporaria Araujo. Tindria fitxa del Barça Atlètic i, per tant, aniria a parar al filial culer, entrenat per Rafa Márquez. Es donaria la casualitat que aquesta llegenda del club entrenaria un jugador mexicà i, doncs, de la seva mateixa nacionalitat.

Araujo va néixer a l’estat americà de Califòrnia, però té la nacionalitat mexicana. Va néixer l’any 2001, així que ara té 22 anys. Segons Mundo Deportivo, Barça i Los Angeles Galaxy han acordat una cessió fins al final de la temporada, amb una opció de compra valorada en uns cinc milions d’euros.

Julián Araujo, lateral dret mexicà | @julian__araujo
Julián Araujo, lateral dret mexicà | @julian__araujo

… Però podria acabar resolent un problema del primer equip

Seria, per tant, una aposta de futur que, alhora, podria solucionar el problema principal de l’equip de Xavi Hernández. Ja fa molt de temps que cap jugador s’ha pogut adaptar a la posició del lateral dret. Des que Dani Alves va deixar el club l’estiu de 2016 per posar rumb a la Juventus, cap jugador ha estat a l’alçada. Ni Nélson Semedo, ni Aleix Vidal, ni Sergiño Dest, ni Héctor Bellerín. Sergi Roberto ha actuat en aquesta posició molts cops, però ha estat més aviat una opció de comodí. I Alves va tenir un retorn de sis mesos, però ja no era el mateix Dani Alves d’antuvi.

Després que el passat estiu es trenqués l’opció de l’experimentat lateral dret espanyol César Azpilicueta, va arribar l’esmentat Bellerín, però ha acabat marxant sis mesos després, havent disputat molt pocs partits. Així les coses, durant aquest període de temps, els qui han jugat en aquesta posició han estat sobretot l’esmentat Roberto i un Jules Kounde en un gran estat de forma, però que és central per naturalesa.

Julián Araujo encara no és cap certesa. Primer, cal esperar que es validi la seva arribada. I, després, veure com s’adapta al futbol europeu. Com s’ha dit, va néixer a Califòrnia, i ho va fer en el si d’una família mexicana. Ha participat en una Acadèmia del Barça d’Arizona, i s’ha format a les categories inferiors de Los Angeles Galaxy. Fins ara, ha desenvolupat tota la seva carrera professional allà. També ha jugat en moltes categories inferiors de la selecció dels Estats Units, si bé al final s’ha acabat decantant per la selecció major de Mèxic.



Més notícies
Lewandowski parla amb Gil Manzano després de la seva expulsió | FC Barcelona
El Barça recupera jugadors importants per a la Lliga
Notícia: El Barça recupera jugadors importants per a la Lliga
Comparteix
Robert Lewandowski i Ferran Torres ja han complert els seus respectius partits de sanció
Tebas, president de LaLiga | Europa Press
LaLiga i Tebas, disposats a fer-li la vida impossible al Barça amb Gavi
Notícia: LaLiga i Tebas, disposats a fer-li la vida impossible al Barça amb Gavi
Comparteix
L'organisme que regula la competició estatal vol 'desinscriure' la fitxa del futbolista
Gavi, celebrant el seu gol contra el Madrid | @fcbarcelona
Gavi, inscrit com a nou jugador del primer equip del Barça a LaLiga
Notícia: Gavi, inscrit com a nou jugador del primer equip del Barça a LaLiga
Comparteix
LaLiga s'ha vist obligada a acceptar la inscripció del futbolista per una mesura cautelar de la justícia ordinària
Xavi Hernández, durant una roda de premsa | FC Barcelona
Xavi deixa molt clara la prioritat del Barça al tancament del mercat
Notícia: Xavi deixa molt clara la prioritat del Barça al tancament del mercat
Comparteix
L'entrenador blaugrana ha confirmat que inscriure Gavi i, si es pot, Araujo i Marcos Alonso és el més important

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa