Món Esport
Un exjugador culer va convèncer Kessié perquè fitxés pel Barça
  • CA

Yaya Touré, exfutbolista del Futbol Club Barcelona, ha estat un dels grans artífexs de l’operació del club blaugrana amb el flamant fitxatge de Franck Kessié. En una entrevista a Mundo Deportivo, el que va ser un dels integrants de la plantilla del Barça del primer triplet ha admès que va trucar el ja exjugador del Milan per convèncer-lo i que li va donar diversos consells per triomfar al Camp Nou mentre negociava el seu contracte amb la junta de Joan Laporta i mentre era pretès per Xavi Hernández.

En l’entrevista, Touré ha explicat que el va trucar ja que han estat en contacte els darrers mesos. “Em va trucar diverses vegades perquè sabia que jo coneixia el Barça. Per ser sincer, hem parlat durant dies perquè volia saber tot allò que es trobaria aquí“, ha reconegut el també exjugador del Manchester City, tot recalcant que “el Milan li va oferir un nou contracte i també és un gran club, però hi havia el Barcelona darrere”.

Cal recordar que la relació entre Touré i Kessié neix principalment pel fet que tots dos han nascut a la Costa d’Ivori. A més, Touré, com a exjugador del Barça, és una de les veus autoritzades per parlar de com funciona el club: “Li vaig dir que no dubtés, que si volia marxar del Milan havia d’anar al Barça. Li vaig explicar moltes coses detalladament i que ha de jugar bé des del principi, tenir bona actitud i estar centrat al màxim. Barcelona és una gran ciutat i li vaig dir que no sortís gaire de nit, que tingués cura. Cal estar centrat en els partits perquè et jutjaran en tots ells”.

Yaya Touré i l’estil de joc de Franck Kessié

En la mateixa entrevista, el petit dels germans Touré s’ha referit al tipus de joc del seu compatriota: “Físicament, Kessié és un migcampista molt potent i crec que pot millorar encara molt en diversos aspectes. És un gran jugador, i si té la confiança que tenia al Milan crec que serà un gran fitxatge“.

A més, el que ha estat nomenat futbolista africà de l’any en quatre ocasions li va dir que “també ha d’estar preparat per a l’alta competència que hi ha al Barça, perquè hi ha dos o tres jugadors per lluitar per un lloc de titular. Ell n’és plenament conscient i em té gairebé com un germà gran, m’escolta molt. Ara estarà a un club top, envoltat de grans jugadors. Estic molt feliç per ell i pel Barça”.

La trajectòria de Yaya Touré al Barça

Yaya Touré va fitxar pel Barça l’estiu de 2007, provinent del Mònaco. Va aterrar, doncs, a un equip entrenat per Frank Rijkaard i a un club presidit precisament per Joan Laporta. Hi va tenir un gran rendiment des del principi, demostrant una gran qualitat i, alhora, adaptació al joc culer. Es va fer ràpidament amb la titularitat en la posició de pivot defensiu.

En la temporada 2008/2009 l’equip va experimentar una metamorfosi, de la mà de Pep Guardiola. Això va generar, entre altres coses, la irrupció de Sergio Busquets. Per tant, que Touré Yaya perdés oportunitats en el migcamp. Però va aprofitar els problemes físics de Carles Puyol i en diverses ocasions, com ara a la final de la UEFA Champions League de Roma contra el Manchester United o a la final de Copa contra l’Athletic (on va marcar un golàs), va exercir com a central.

L’any següent va alternar suplències amb titularitats a costa dels problemes físics d’Andrés Iniesta. Per tant, seguia tenint minuts però no pas la importància que s’esperava. Aquest motiu el va empènyer a marxar al Manchester City.



Més notícies
L'anunci oficial del fitxatge de Franck Kessié | FC Barcelona
El Barça anuncia el fitxatge de Franck Kessié
Notícia: El Barça anuncia el fitxatge de Franck Kessié
Comparteix
El migcampista ivorià arriba gratuïtament del Milan i es converteix en blaugrana fins a 2026
L'anunci oficial del fitxatge d'Andreas Christensen | FC Barcelona
Andreas Christensen, nou jugador del Barça
Notícia: Andreas Christensen, nou jugador del Barça
Comparteix
El club ha fet oficial el fitxatge del defensa central danès
Joan Laporta, president del Barça | Europa Press
El Barça rebrà una bona suma de milions sense moure un dit
Notícia: El Barça rebrà una bona suma de milions sense moure un dit
Comparteix
Els Wolves no han executat l'opció de compra per Trincao i, per tant, hauran d'abonar sis milions d'euros als catalans
Xavi Hernández, durant un entrenament | Europa Press
El Barça comença la pretemporada amb la presència d’un jugador inesperat
Notícia: El Barça comença la pretemporada amb la presència d’un jugador inesperat
Comparteix
Riqui Puig ha estat la sorpresa del primer dia de preparació per al curs 2022-2023

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa