Món Esport
El Barça femení es cura les ferides: quarta alta mèdica de la setmana

El Futbol Club Barcelona femení ha passat l’últim mes sense partits, a conseqüència de l’aturada de seleccions, però no pas sense notícies. Aquest divendres, el club ha anunciat una nova i esperada alta mèdica: la quarta en molts pocs dies. La portera Cata Coll torna a l’acció un any i escaig després d’haver-se lesionat de gravetat i, així les coses, reforçarà l’equip de Jonatan Giráldez en una recta final de temporada il·lusionant.

Cata Coll ha estat baixa des de febrer de 2022

Concretament, Cata Coll es va lesionar a finals del mes de febrer de 2022. Va patir una ruptura del lligament creuat del genoll esquerre, durant un entrenament en la Ciutat Esportiva Joan Gamper. Va ser una pèssima notícia, ja que el conjunt blaugrana es va quedar sense la seva segona portera, i aquesta portera va perdre la possibilitat de sumar minuts amb el Barça i amb la selecció espanyola sub-23.

Ara, però, ja ha tornat, i ho ha fet amb molta alegria. En declaracions als canals oficials del club, Coll, que ha renovat recentment fins a 2026, ha expressat que està “molt contenta”, ja que “he vist la llum del final del túnel. Aquesta setmana s’han donat quatre altes, i vol dir que queda menys per tenir tot l’equip al complet“. A més, ha reconegut tenir una sensació estranya, perquè “he estat vuit o nou mesos fora de l’equip, sense la dinàmica, però ara cal apretar i tornar a guanyar-me tot el que havia tingut abans. Estic molt contenta, i toca tornar a gaudir de l’esport i de competir”.

Cata Coll amb Joan Laporta, durant la renovació de la portera balear | FC Barcelona
Cata Coll amb Joan Laporta, durant la renovació de la portera balear | FC Barcelona

L’important paper de Jana Fernández en la recuperació de Cata Coll

D’altra banda, i en clau de les recuperacions que el Barça femení està tenint últimament, Coll ha valorat que “és molt difícil, però sempre ho he dit: he tingut la sort de compartir-ho amb la Jana. Hem estat juntes els 365 dies i li dono les gràcies, perquè gràcies a ella ha estat tot molt més fàcil. Ens hem ajudat l’una a l’altra, i aquest procés, sense ella, no hagués estat així”.

La de Coll és la quarta alta mèdica de la setmana

Coll ha esmentat Jana perquè, com ella, ha estat fora dels terrenys de joc i ha tornat els darrers dies. D’altra banda, el Barça també ha recuperat recentment les noruegues Ingrid Engen i Caroline Graham Hansen. La primera ha estat de baixa durant dos mesos, mentre que la segona ho ha estat quatre mesos. Ara mateix, només falten dues jugadores per recuperar-se: Mariona Caldentey i Alexia Putellas.

Finalment, en les seves declaracions, Cata Coll s’ha posat en la pell del seu entrenador: “Tenir totes les jugadores disponibles… li posa les coses difícils a ell, perquè ha de decidir a qui posa i a qui no posa, però contents. Al final, un entrenador vol tenir totes les jugadores disponibles. Contents, per després d’un any, estar una altra vegada disponible. Ho esperava amb moltes ganes i a seguir treballant, il·lusionada amb el que ve”.

Cata Coll apuntalarà una parcel·la del camp que està molt ben coberta. La mallorquina s’afegirà a una llista de porteres que compta amb la indiscutible Sandra Paños, i amb una Gemma Font que en els vuit partits que ha disputat aquesta temporada amb la samarreta del Barça només ha rebut un gol.



Més notícies
Jana Fernández, jugadora del Futbol Club Barcelona | Europa Press
El Barça femení dona a l’afició “la notícia que fa un any que esperava”
Notícia: El Barça femení dona a l’afició “la notícia que fa un any que esperava”
Comparteix
El club ha donat l'alta a la defensa Jana Fernández, que es va lesionar el febrer de 2022
Cata Coll amb Joan Laporta, durant la renovació de la portera balear | FC Barcelona
Al Barça femení ja només li queda una renovació
Notícia: Al Barça femení ja només li queda una renovació
Comparteix
Cata Coll i Claudia Pina renoven amb el club blaugrana fins al 2026
La bola del Barça al sorteig de la Champions | UEFA Women's Champions League
El Barça femení té moltíssima sort al sorteig de la Champions
Notícia: El Barça femení té moltíssima sort al sorteig de la Champions
Comparteix
Les blaugranes s'enfrontaran al rival més assequible, la Roma de Vicky Losada
Joan Laporta i Irene Paredes, durant l'acte de renovació de la jugadora basca | FC Barcelona
El Barça femení fa oficial una de les renovacions més esperades
Notícia: El Barça femení fa oficial una de les renovacions més esperades
Comparteix
Irene Paredes ha allargat el seu vincle amb l'entitat blaugrana fins a 2025

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa