Món Esport
El Barça es proclama campió de Lliga en el retorn d’Alexia Putellas (3-0)
  • CA

El Futbol Club Barcelona femení s’ha endut la victòria al Johan Cruyff contra l’Sporting de Huelva (3-0) i s’ha proclamat, de manera oficial, campió de la Lliga F 2022/23. Tres punts gràcies als gols de Laia Codina, Jana Fernánez i Oshoala que els hi permet ser matemàticament campiones quan falten tres jornades pel final de la competició domèstica. En total, 5.289 espectadors han pogut viure en directe l’alçament de la vuitena lliga, la quarta consecutiva, d’un equip campió que continua escrivint pàgines d’or en el futbol femení català, espanyol, europeu i mundial.

Un equip i una generació històrica

Aquest Barça femení és història viva del futbol femení espanyol i ho demostra temporada rere temporada tant a la Lliga F com a la Champions femenina. Tot i tenir els seus orígens a inicis dels anys 70, es va instal·lar de forma oficial l’any 2002 amb l’adquisició dels drets federatius pertinents. Aquest temps ha estat suficient per convertir-se en l’equip referent d’Espanya i un dels més durs de tot Europa.

De fet, fa més de 600 dies que no perd a la Primera Divisió. Més d’un any i mig en el qual no només han estat invictes, sinó que no ha concedit cap punt a les rivals. L’última derrota a la màxima categoria va ser l’1 de juny del 2021 davant l’Atlètic de Madrid. Va ser a la jornada 27 de la lliga 2020/21 i el conjunt blaugrana, llavors dirigit per Lluís Cortés, va perdre per 4-3. Bruna Vilamala, Oshoala i Marta Torrejón van marcar per a les catalanes, mentre que Amanda Sampedro, Laurent i Deyna Castellanos ho van fer pel conjunt matalasser.

Alexia Putellas amb el títol de Lliga | FC Barcelona
Alexia Putellas amb el títol de Lliga | FC Barcelona

L’esperat retorn d’Alexia es fa realitat

La millor jugadora del món i capitana del Barça, Alexia Putellas, ha reaparegut 299 dies després. La catalana, que va rebre l’alta mèdica després de gairebé deu mesos de baixa, es va lesionar de gravetat durant la concentració de la selecció espanyola per disputar l’Eurocopa del 2022 i des d’aleshores s’ha estat recuperant. Finalment, ha tornat i ho ha fet en un dia realment especial per a la història de la secció femenina.



Més notícies
Lamine Yamal i Gavi, jugadors del Barça | FC Barcelona
Rècord històric: Lamine Yamal debuta amb tan sols 15 anys i 290 dies
Notícia: Rècord històric: Lamine Yamal debuta amb tan sols 15 anys i 290 dies
Comparteix
El mataroní, nascut l'any 2007, s'ha convertit en el blaugrana més jove a debutar a la Lliga
Bagnaia, Binder i Miller completant el podi | Moto GP
Pedrosa reapareix en un GP de Jerez que s’emporta Bagnaia
Notícia: Pedrosa reapareix en un GP de Jerez que s’emporta Bagnaia
Comparteix
L'italià ha estat el guanyador del GP de Jerez mentre que Binder i Miller han completat el podi
Xavi Hernández, tècnic del Barça | Europa Press
Xavi destaca la victòria contra el Betis: “Necessitàvem reaccionar”
Notícia: Xavi destaca la victòria contra el Betis: “Necessitàvem reaccionar”
Comparteix
El tècnic també ha volgut destacar la importància del retorn de dos jugadors "molt importants" com Christensen i Dembélé
'Checo' Pérez, Verstappen i Leclerc al podi | Europa Press
Alonso i Sainz es queden a les portes del podi a l’Azerbaidjan
Notícia: Alonso i Sainz es queden a les portes del podi a l’Azerbaidjan
Comparteix
'Checo' Pérez s'ha endut el GP de Bakú i Max Verstappen ha entrat segon per confirmar el domini de Red Bull

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Culé. a maig 01, 2023 | 12:34
    Culé. maig 01, 2023 | 12:34
    La primera vegada que vaig veure un partit de fútbol femení el vaig trobar lamentable; les jugadores (ja fa un grapat d'anys) d'aleshores no donaven la talla. Però avui sovint ho fan millor que els jugadors. Un detall: quan us referiu a un equip femení no l'anomeneu "Secció femenina". Aquesta expresió porta uns records nefastos als que tenim una certa edat. Mercés.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa