Món Esport
El Barça femení torna a fer història
  • CA

El primer equip femení del Futbol Club Barcelona ha assolit una nova gesta històrica. Després d’haver trencat tots els rècords la temporada passada aconseguint un triplet indiscutible, ha arribat l’hora dels reconeixements. La UEFA ha anunciat les candidates al premi de Jugadora de l’Any de la temporada 2020-2021 i les tres finalistes són jugadores del Barça: Alèxia Putellas, Jennifer Hermoso i Lieke Martens.

D’avui en vuit, el 26 d’agost, es coneixerà quina de les tres s’endú el guardó. Tanmateix, de la mateixa manera que va succeir amb el primer equip masculí de futbol del Barça, quan Leo Messi, Andrés Iniesta i Xavi Hernàndez van ser candidats a la Pilota d’Or, el nom que acabi sortint com a guanyador ja no és el més important, perquè el club ja ha fet història.

Cal destacar que, a més a més, en el top 10 de finalistes s’hi han de sumar tres noms blaugranes més. Concretament són els d’Aitana Bonmatí, Caroline Graham Hansen i Irene Paredes, si bé és cert que aquesta darrera va jugar al París Saint-Germain (PSG) durant la temporada passada. Lluís Cortés, l’exentrenador del Barça i encarregat de dirigir aquest conjunt històric, també apareix com a candidat al guardó d’Entrenador de l’Any de la temporada 2020-2021.

Pel que fa a la categoria masculina, els tres candidats són jugadors del Chelsea i el Manchester City, els equips que van disputar la final de la Champions League. Per part londinenca hi trobem el francès N’Golo Kanté i l’italià Jorginho. Aquest segon també va aixecar l’Eurocopa i tot apunta que s’endurà el guardó. Per part citizen hi figura el nom de Kevin de Bruyne. El català Pep Guardiola també està nominat a millor entrenador, però no és el favorit. L’acompanyen el seleccionador italià Roberto Mancini i el tècnic del Chelsea Thomas Tuchel.



Més notícies
Gerard Piqué, jugador del Barça | Europa Press
Piqué, primer contratemps de la temporada
Notícia: Piqué, primer contratemps de la temporada
Comparteix
El central català del Barça es podria perdre el pròxim partit per unes molèsties al bessó
Braithwaite, amb el Barça | Europa Press
Braithwaite ha pres una decisió sobre el seu futur
Notícia: Braithwaite ha pres una decisió sobre el seu futur
Comparteix
El davanter danès només marxarà per anar a un equip del nivell del Barça, segons el diari Sport

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa