Món Esport
L’esmena a la llei de l’esport que podria canviar el Barça per sempre
  • CA

La negociació dels pressupostos de l’Estat espanyol ha tingut el focus posat en la llei de l’audiovisual, sobretot a Catalunya, però una esmena a la llei de l’esport podria canviar de forma substancial els tres clubs de futbol històrics de la Lliga: el Futbol Club Barcelona, el Reial Madrid i l’Athletic Club de Bilbao. A través d’una petició d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i el Partit Nacionalista Basc (PNB), el govern espanyol ha accedit a eliminar una exigència que existia des de la dècada del 1990 i que deia que els directius dels clubs que no fossin Societat Anònima Esportiva (SAE) havien d’avalar el 15% de les despeses. Això significa que qui vulgui ser president del Barça ja no haurà de presentar una quantitat econòmica elevadíssima com a crèdit.

Aquesta informació arriba en un moment en el qual el tema de l’aval ha estat d’actualitat força recent. Quan el nou president del Futbol Club Barcelona, Joan Laporta, va guanyar les eleccions el passat mes de maig, va haver de treballar a contrarellotge i fins a última hora per reunir la quantitat necessària per poder prendre possessió del càrrec. Finalment, a través de l’ajuda financera de José Elías, president d’Audax Renovables, i Jaume Roures, fundador i director general del Grup Mediapro, entre altres, va aconseguir el seu objectiu. Ara això ja no serà necessari i, segons informa el diari Ara, Laporta hauria mogut els seus fils en el món de la política per demanar aquesta modificació a la llei de l’esport a ERC, ja que a l’horitzó hi havia una temuda renovació de l’aval. De fet, Florentino Pérez, president del Reial Madrid, i Aitor Elizegi, de l’Athletic Club, també haurien pressionat, sobretot aquest últim al PNB.

Ara bé, i sempre segons el diari Ara, la directiva actual del Barça està començant a estudiar un canvi als estatuts del club per no facilitar de forma tan manifesta que qualsevol persona es pugui presentar a les eleccions blaugranes. Si bé l’aval del 15% era una exageració, l’entitat culer pensa en un percentatge inferior o una quantitat fixa assumible per posar un filtre o una barrera en aquest sentit.



Més notícies
Xavi Hernández, entrenador del Barça | Europa Press
Xavi perd la seva arma secreta per al Bayern
Notícia: Xavi perd la seva arma secreta per al Bayern
Comparteix
L'egarenc esperava poder comptar amb el cop d'efecte del retorn d'Ansu Fati
Mohamed Salah, jugador del Liverpool | Liverpool FC
Salah no tanca la porta a fitxar pel Barça
Notícia: Salah no tanca la porta a fitxar pel Barça
Comparteix
L'egipci acaba contracte l'any 2023 i encara no ha renovat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa