Món Esport
Eric Garcia confirma que torna al Barça
  • CA

El jugador del Manchester City Eric Garcia ha confirmat en una entrevista a l’Esportiu el seu fitxatge pel FC Barcelona. Poques hores abans de disputar la final de la Champions davant el Chelsea, el central ha afirmat el que molts ja donaven per fet, el seu retorn al club blaugrana. Garcia va formar part de les categories inferiors de l’equip i era un dels objectius de Laporta, que aconseguirà la seva incorporació a cost zero. En la mateixa entrevista, també ha valorat el possible fitxatge del seu company d’equip Sergio “Kun” Agüero, a qui ha definit com “una màquina de fer gols”.

El defensa català va posar rumb a Manchester l’any 2017, on va crèixer i va anar guanyant minuts. El seu bon rendiment va despertar l’interès de la directiva del Barça. Davant aquest interès, Garcia va decidir no renovar amb els citizens per poder arribar gratis al Camp Nou. Aquesta decisió li ha costat la titularitat a Manchester. Es tracta del primer fitxatge de pes que fa Laporta, després d’haver anunciat també la recompra d’Emerson, procedent del Betis.

Eric Garcia té l’oportunitat de tancar una gran etapa amb el conjunt dirigit per Pep Guardiola amb la consecució de la Champions League. Aquest vespre, davant el Chelsea, el City podria aconseguir el primer títol europeu de la seva història. El central es podria acomiadar per la porta gran abans de sumar-se a les files del club blaugrana, una “decisió valenta”, com ha afirmat ell mateix en l’entrevista a l’esportiu.

Eric Garcia disputa una pilota en un duel contra el West Ham | Europa Press

Tot i que vol fugir de comparacions, la trajectòria de Garcia és molt similar a la de Gerard Piqué. Tots dos ocupen la mateixa posició, van ser formats a les categories inferiors del Barça i el van abandonar per recalar a Manchester, un al City i l’altre al United. A més, l’any abans de tornar al Barça, Piqué també va arribar a una final de la Champions contra el Chelsea, que va acabar guanyant. Un bon presagi per l’equip de Guardiola i també pel Barça, que comptarà amb un gran actiu en una zona on li fa falta.

El gran rendiment del central ha despertat l’interès de la selecció estatal, on ha aconseguit la titularitat. Luis Enrique ha comptat amb ell en les rondes prèvies, i serà una peça important de cara l’Eurocopa del mes vinent. Allà, es trobarà amb els seus nous companys Jordi Alba, Sergio Busquets i Pedri, abans de posar rumb definitivament a les instal·lacions culers.



Més notícies
Guardiola i Eric García, durant un entrenament | Manchester City FC
Guardiola revela el fitxatge d’Eric Garcia pel Barça
Notícia: Guardiola revela el fitxatge d’Eric Garcia pel Barça
Comparteix
El tècnic de Santpedor no l'ha convocat per la final de la Copa de la Lliga per aquest motiu
Laporta i Koeman | FC Barcelona
Els tres fitxatges que Laporta ja ha lligat per a l’estiu
Notícia: Els tres fitxatges que Laporta ja ha lligat per a l’estiu
Comparteix
Després de la renovació de Neymar amb el PSG, el club ha tornat a obrir carpetes que havien quedat aparcades de forma temporal

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa