Món Esport
Qui no es consola és perquè no vol
  • CA

El Barça ha caigut al Camp Nou davant el Granada després d’avançar-se a la primera part amb un gol de Messi. Els blaugranes han signat un partit indigne d’un equip que, teòricament, aspira a sumar el doblet aquesta temporada i que, en principi, vol menjar-se el món. Així i tot, i més encara en una nit trista com la d’avui, convindria recordar d’on es ve.

Crisi esportiva

A principis de desembre de l’any passat, el Barça perdia davant el Cadis per 2 a 1 en la seva visita al Ramón de Carranza. Aleshores, els de Koeman es van situar a 12 punts de distància del liderat i només a tres del descens. Els blaugranes venien de la derrota de Lisboa per 8 a 2 i tot semblava enfonsar-se, una mica més, en la seva propia miseria. Mentrestant la Lliga ja es donava per perduda: “El Campionat està molt complicat” declarava Koeman un 29 de desembre de 2020. Avui, l’equip es troba a dos punts de liderat.

Crisi institucional

El 28 d’octubre, fa sis mesos, Josep Maria Bartomeu, davant la negativa del PROCICAT i la Generalitat a ajornar el vot de censura, dimitia deixant el club immers en la pitjor crisi institucional dels últims anys. Després d’una gestió esportiva nefasta, d’intentar sortejar l’escàndol del “barçagate” i amb una crisi econòmica agreujada per la Covid-19, l’expresident del Barça abandonava una nau que s’enfonsava sense tenir solució aparent a curt termini. Avui Joan Laporta és president de l’entitat.

La marxa de Messi

Fins fa pràcticament dos mesos, les possibilitats que Messi es quedés al Barça eren més aviat minses. Avui, amb el canvi del president, el gir en la dinàmica de l’equip i l’horitzó optimista que transmet molt sovint l’equip, la permanència de Messi està pràcticament assegurada. Queden cinc partits i és ben cert que l’equip ja no mateix depèn d’ell mateix, però aquest any s’han vist coses molt boges.



Més notícies
Leo Messi, capità del Barça | EFE
Messi comunica al Barça que es vol quedar, segons TVE
Notícia: Messi comunica al Barça que es vol quedar, segons TVE
Comparteix
Demana un equip competitiu, però estaria disposat a rebaixar-se el sou a la meitat
Luis Suárez i Leo Messi, en arxiu | Europa Press
Luis Suárez demana a Messi que no marxi del Barça
Notícia: Luis Suárez demana a Messi que no marxi del Barça
Comparteix
El seu amic ha estat molt contundent: "Si ell em pregunta, li diré que no el veig enlloc més"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa