Món Esport
Abidal revela alguns dels secrets més ben guardats de la directiva de Bartomeu
  • CA

Entrevista molt sorprenent i carregada de declaracions interessades la que ha donat l’exsecretari tècnic del Barça i exfutbolista blaugrana Éric Abidal. El francès ha trencat el silenci amb el diari britànic The Telegraph després de molts mesos desaparegut del mapa i quan ho ha fet ha estat per dir coses molt transcendentals sobre la seva etapa a la secretaria tècnica del club, sota les ordres de Josep Maria Bartomeu i la seva junta directiva.

La seva resposta més sonada ha estat respecte a l’estiu del 2019, quan Neymar va estar molt a prop d’arribar al Barça, però finalment el traspàs no es va poder donar. Ara, Abidal confessa que “si no haguéssim fitxat Griezmann, Neymar hauria tornat”. Cal recordar que el francès va costar 120 milions d’euros al club i el seu rendiment no s’apropa a aquesta xifra. El problema és que quan Neymar es va oferir a l’entitat blaugrana, Bartomeu ja havia incorporat Griezmann, a qui perseguia des de feia temps.

Una de les altres declaracions que més polseguera ha aixecat ha estat relacionada amb el fitxatge de Quique Setién. Abidal ha corroborat que l’acomiadament d’Ernesto Valverde i la cerca del seu substitut va ser un autèntic despropòsit i que va respondre molt més a la improvisació que no pas a una decisió meditada amb temps. Ell volia contractar Mauricio Pochettino, però el club li va dir que no podia per la seva relació amb l’Espanyol. “Això és futbol, no és política”, es queixa Abidal. Els altres candidats, més enllà de Setién i l’argentí, eren Xavi Hernàndez i Massimiliano Allegri. Amb tot, quatre entrenadors que no tenen res a veure.

Finalment, també destaquen les seves paraules respecte a la seva relació amb Leo Messi. Amb l’acomiadament de Valverde, hi va haver un enfrontament molt dur entre els dos, ja que Abidal va assegurar que alguns futbolistes havien propiciat l’adéu del tècnic i Messi va demanar que digués noms de forma pública. El francès no se’n penedeix de les seves paraules i assegura que “la meva relació amb Messi és bona, no he d’arreglar res amb ell”.



Més notícies
Stoítxkov, en arxiu | Europa Press
Stóitxkov explica qui hauria triat Cruyff entre Mbappé i Haaland
Notícia: Stóitxkov explica qui hauria triat Cruyff entre Mbappé i Haaland
Comparteix
També ha donat la seva opinió i ha aconsellat el fitxatge d'Alaba
Wijnaldum, en arxiu | Europa Press
Laporta ja hauria tancat el seu primer fitxatge
Notícia: Laporta ja hauria tancat el seu primer fitxatge
Comparteix
El president hauria fet cas a Koeman i apostaria per un dels noms que demana el tècnic

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa