Món Esport
Així es va forjar la conquesta alemanya al Camp Nou
  • CA

Els seguidors de l’Eintracht de Frankfurt van conquerir el Camp Nou. Els alemanys van arribar en massa a Barcelona, tal com Món Esport va anticipar. Van prendre la ciutat, de manera, en termes generals, pacífica. Però imponent. Desenes de milers d’aficionats vestits de blanc van viatjar de la ciutat alemanya a la catalana. I durant el partit van deixar una imatge històrica, i lamentable en clau del Futbol Club Barcelona. Uns trenta mil aficionats van copar el Camp Nou, i van fer més soroll que els barcelonistes. De fet, un munt de culers van marxar abans de temps a conseqüència del seu malestar. Però com es va forjar tot això? Com ha sigut possible aquesta situació anòmala i inesperada? Món Esport ha conversat amb Christopher Michel i Mark Weidenfeller, dos periodistes alemanys coneixedors de les operacions prèvies al matx.

Aficionats del Frankfurt van comprar les entrades a través de la pàgina web del Barça

Hi ha hagut moltes vies que han fet servir els alemanys per fer-ho. Han estat molt astuts. El Frankfurt ha començat guanyant el partit en aquest camp, mentre el Barça i els seus socis abonats s’han relaxat. Per una banda, segons Michel, “molts aficionats han encarregat les entrades oficials a la web del Barça. Consultaven la pàgina cada dia, i després les compraven legalment”.

Tal com apunta Weidenfeller, malgrat que el club alemany ho va sol·licitar, “el Barça es va negar a ampliar el sector de seguidors visitants, però es va mostrar força cooperatiu i va comunicar a treballadors de l’Eintracht que no negarien l’accés als frankfurters en altres sectors de l’estadi”. De fet, el mateix Frankfurt va anunciar, setmanes abans del matx, que “tothom que vulgui una entrada, obtindrà una entrada”.

Gent catalana va ajudar amics o familiars seus alemanys

Una bona part dels aficionats del Frankfurt que van aconseguir accedir al Camp Nou va fer-ho comunicant-se directament amb gent catalana, sense intermediaris. Per una banda, Michel assegura que “alguns seguidors tenen connexions amb espanyols que els van ajudar. Tenen familiars i amics a Espanya”.

Barcelonistes van cedir entrades en la rodalia del Camp Nou

A més, segons el mateix Michel, “alguns altres directament van caminar i parlar amb la gent, pel carrer. L’Alex Hellmann, portaveu de la junta directiva del Frankfurt, ens ha assegurat quelcom especial: alguns d’aquests van anar a l’estadi i van demanar a seguidors del Barça si podien quedar-se la seva entrada, ja que era “el partit de la seva vida”“. Això no se sap de ciència certa, però tenint en compte les circumstàncies, el més probable aquí és que no s’hagin cedit carnets de socis, sinó venut entrades físiques.

Recepcionistes d’hotels catalans van ajudar els aficionats del Frankfurt

Finalment, transcendeix una altra manera enginyosa que van trobar els frankfurters. Els dies previs al partit hi havia alemanys que no podien comprar les entrades a la pàgina web. Com que ja estaven a Barcelona, segons Michel alguns van donar els seus diners als recepcionistes dels seus hotels perquè aquests s’encarreguessin d’aconseguir els tiquets. “L’Eintracht de Frankfurt té molts grups de Whatsapp: tothom s’ajuda mútuament. És una mica com el Gallische Dorf d’Astèrix i Obelix.

Els impactants preus de les entrades en la revenda

Òbviament, parlar de la revenda és sinònim de parlar de preus molt alts. La revenda és un mètode que apareix en els partits amb més demanda, i per tant es venen les entrades pel preu que estan disposats a pagar els clients. En aquest sentit, Michel ha sentit parlar de gent que ha pagat “entre 300 i 400 euros, i fins i tot 600”. A més, l’alemany pensa que “algunes persones han pagat encara més”.

Un cop assimilat tot això, es pot parlar d’una crisi blaugrana però també d’un exercici de força i unió alemanya. Exceptuant les actituds inapropiades i condemnables viscudes per aficionats blaugranes en l’estadi, el desplaçament dels seguidors del Frankfurt és per admirar i parla genial d’una de les millors aficions del continent.



Més notícies
Els jugadors de l'Eintracht de Frankfurt celebren un gol al Camp Nou davant de la seva afició | Europa Press
El Camp Nou abandona el seu equip i el Frankfurt elimina el Barça (2-3)
Notícia: El Camp Nou abandona el seu equip i el Frankfurt elimina el Barça (2-3)
Comparteix
El conjunt blaugrana ha caigut eliminat als quarts de final de l'Europa League en un estadi que no semblava el seu per la gran quantitat d'aficionats de l'equip rival que hi havia
Aficionats de l'Eintracht celebren un gol al Camp Nou | Eintracht Frankfurt
La graderia del Camp Nou ha viscut una nit encara més tràgica que la gespa
Notícia: La graderia del Camp Nou ha viscut una nit encara més tràgica que la gespa
Comparteix
El Barça s'ha trobat desemparat en un estadi amb desenes de milers d'aficionats de l'Eintracht de Frankfurt
El Camp Nou, instants després del final del matx entre el Barça i el Frankfurt | El Món
VÍDEO | Vergonya al Camp Nou: l’afició del Frankfurt conquereix l’estadi
Notícia: VÍDEO | Vergonya al Camp Nou: l’afició del Frankfurt conquereix l’estadi
Comparteix
Uns vint mil seguidors alemanys han ajudat el seu equip a eliminar el Barça en una nit esperpèntica

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa