Món Esport
Denuncien càntics d’enaltiment del terrorisme de pericos contra el Barça

LaLiga denuncia càntics inacceptables per part d’alguns aficionats de l’Espanyol que es van produir en el derbi contra el Girona. Les clames dels pericos anaven dirigides al Girona, però també al Barça, equip al qual van dedicar càntics terroristes. Així ho prova l’escrit que envia cada setmana la Lliga a la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) i a la Comissió Antiviolència on consta la següent denúncia: “En el minut 14 de partit, uns 200 aficionats visitants, ubicats a la cantonada del Gol Nord amb preferència, van entonar de manera coral i coordinada durant aproximadament 10 segons: “és un pilot fantàstic, aterratge diví, som-hi talibà, avions al Camp Nou”.

Aficionats del Barça, durant el clàssic al Camp Nou de LaLiga de la temporada 2022/2023 | Europa Press
Aficionats del Barça, durant el clàssic al Camp Nou de LaLiga de la temporada 2022/2023 | Europa Press

La mateixa competició també ha denunciat diferents crits que es van compartir l’afició del Girona i l’Espanyol en el mateix partit, en els que s’hi podia interpretar: “puta Barça, puta Girona, odio al Espanyol o puta Espanyol” i “asesino” per part de l’afició gironina a un jugador blanc-i-blau. Paraules que també denuncia la mateixa patronal.

Una denúncia que s’afegeix a la tensió que va haver-hi al derbi, primer fora del camp amb càntics feixistes que va denunciar el mateix club i després dins de l’Estadi de Montilivi, on les dues aficions van viure clars moments de picabaralla durant el partit. Un derbi que porta cua i que en la plana esportiva va veure com Cristhian Stuani decidia un ajustat duel.

Els clubs s’exposen a possibles sancions

LaLiga no ho ha volgut passar per alt i ha pres càrrec de la situació. És per això que els clubs implicats i també si s’identifiquen les persones en qüestió s’exposen a possibles sancions per part d’Antiviolència, que estudiarà els casos. En aquest sentit, la competició sempre és molt estricte i sempre denuncia càntics que entonen aficions de futbol, que puguin incitar a la violència o tinguin un contingut insultant, feixista o terrorista, en aquest cas.



Comentaris

  1. Icona del comentari de: Duna a abril 12, 2023 | 08:42
    Duna abril 12, 2023 | 08:42
    Res d'estrany...ja sabem d'on va sortir aquest club, fundat per militars, no perd les seves arrels...
  2. Icona del comentari de: vendetta a abril 12, 2023 | 09:47
    vendetta abril 12, 2023 | 09:47
    sou de 2

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa