Les dades històriques contra el PSG conviden a l’optimisme blaugrana

El Barça no ha perdut mai contra el PSG al Camp Nou

El duel de Champions entre Barça i PSG arriba en un moment incert per als blaugrana. Si bé és cert que el conjunt de Koeman encadena una bona ratxa de resultats i que està signant un 2021 pràcticament impecable, no s’ha d’oblidar que els culers es troben en una temporada de transició i, a priori, els francesos són clars favorits a superar l’eliminatòria i passar a quarts de final.

Tanmateix, més enllà de les sensacions, les dades històriques apunten que és molt difícil que el PSG marxi de Barcelona amb una victòria. De les sis vegades que ambdós equips s’han enfrontat al Camp Nou, en cap d’elles han estat capaços de guanyar i només han pogut recollir dos empats.

Més enllà del sempre recordat 6-1 de la temporada 2016-2017, el Barça ha aconseguit altres resultats que li anirien molt bé per a la tornada. Per exemple, el 3-1 de la fase de grups de la Champions de la temporada 2014-2015 o el 2-0 del mateix curs, aquest cop als quarts de final.

De fet, el PSG només ha aconseguit dues vegades un resultat que li resultaria favorable per a la tornada. Són dos empats a un gol, un a la temporada 1994-1995 i un altre la 2012-2013, sempre a la Champions. En el primer cas, els francesos van acabar superant l’eliminatòria amb un 2-1 a casa, però en el segon, un empat a dos gols va permetre passar de ronda al Barça de Tito Vilanova.

Més informació

Nou comentari