Món Esport
Koeman: “Piqué està bé, però Araujo no arriba”
  • CA

Ronald Koeman, entrenador del Barça, ha atès els mitjans de comunicació en roda de premsa abans del partit d’anada dels vuitens de final de la Champions al Camp Nou contra el PSG. El tècnic neerlandès ha confirmat una de les grans notícies per a aquest duel, que és que Gerard Piqué ja fa dies que s’entrena amb el grup i que és probable que sigui titular: “Està bé i tenim bones sensacions. Ho acabaré de decidir demà”. D’altra banda, la baixa d’Araujo sí que es confirma.

Pel que fa al rival i a les possibilitats dels blaugrana d’eliminar els francesos, Koeman no considera que les lesions de Neymar i Di María els donin una facilitat: “Nosaltres també tenim baixes importants, no sabem com reaccionarà el seu equip”. Ara bé, l’entrenador del Barça manté el mateix discurs de després del sorteig i amb la bona dinàmica recent de l’equip ho ratifica: “Sempre he dit que crec en els meus jugadors i el meu equip”.

Respecte als intents del PSG de desestabilitzar el Barça durant la prèvia amb moltes veus que han opinat respecte al possible fitxatge de Messi, el tècnic neerlandès no n’ha fet ni cas i ha assegurat que té “moltes esperances que es quedi”. Per a aquest primer partit, Koeman ha destacat que és “molt important que mantenim la porteria a zero”, perquè el rival “intentarà treure un bon resultat per a la tornada”.

Totes les respostes de Koeman abans del PSG

El rival: “Tenim molta il·lusió per afrontar aquest partit. El PSG és un equip molt fort i és una eliminatòria molt interessant. Ells per la seva trajectòria i nosaltres per la millors de les últimes jornades”.

Piqué: “El Gerard està bé. Ja fa quatre o cinc dies que s’entrena amb el grup. Tenim bones sensacions, però encara tinc un dia per decidir-me. Ho parlarem demà”.

Lenglet i Umtiti: “Qualsevol defensa del nostre equip pot jugar. Han fet molt bons partits i han tingut alguns errors que són part del futbol. No tinc cap dubte. Hem de pensar què necessitem defensivament per aturar la seva qualitat a la davantera”.

La lesió de Neymar: “S’han de protegir jugadors com Neymar, Messi, Cristiano Ronaldo… ens deixen gaudir de la seva qualitat i els àrbitres els han de defensar. Ara bé, sempre existeix el contacte al futbol i els futbolistes han de saber quan és bona idea encarar rivals i quan no. Si ell hi fos, tindríem un partit millor. No sabem com reaccionaran ells sense Neymar, però nosaltres també tenim baixes importants”.

Araujo: “No s’ha entrenat i no arriba al partit de demà”.

Eliminatòria igualada?: “Després del sorteig vaig dir que creia en el meu equip i en els meus jugadors. Ara hem millorat, però jo ja pensava aleshores que era una eliminatòria igualada. Afrontem els dos partits amb molta ambició i molta confiança”.

Els perills del PSG: “Perden dos jugadors molt importants amb Neymar i Di María, però a nosaltres també ens faltaran Ansu Fati, Coutinho, Sergi Roberto, Araujo… No tinc cap por, perquè confio en els meus jugadors, però respectem el contrari, perquè és un equip molt fort. Són candidats a guanyar la Champions. Hem d’intentar dominar el partit i aprofitar els seus defectes”.

Dembélé: “Jo no he fet res especial, és ell qui ha treballat. Jo he intentat que hi hagi bon ambient a la plantilla, fer bons entrenaments… i sobretot el tema físic, en el qual han millorat tots els jugadors de la plantilla. És un tema molt important per a tots. I també la mentalitat. Hem ajudat l’Ousmane a poder suportar la pressió que significa ser un jugador del Barça, però el paper més important és el seu”.

Quin partit espera?: “Hem de tenir clar que l’eliminatòria és a dos partits. Ells intentaran treure un bon resultat perquè juguen primer fora de casa. Per a nosaltres és molt important mantenir la porteria a zero”.

Punts forts i dèbils del PSG: “No te’ls diré, però nosaltres els tenim analitzats. Et puc dir que es tanquen bé defensivament i que Mbappé és la gran amenaça ofensiva”.

La necessitat de guanyar un gran: “Per a mi no és molt important. Estem en un bon camí i tenim un examen cada tres dies. Sempre tenim les millors oportunitats”.

Duel Messi-Mbappé: “No és un duel entre dos jugadors, és un duel entre dos equips. En un hi ha Messi, el millor jugador del món, que necessitem al 100%, i el mateix passa amb el PSG i Mbappé. Serà un partit bonic perquè són jugadors per gaudir com a aficionat”.

Defensa especial a Mbappé: “No soc partidari dels marcatges individuals. El més important és estar ben organitzats quan perdem la pilota”.

Les paraules del PSG sobre Messi: “No sé si ha estat la seva intenció, però no ens han desestabilitzat. La meva feina no és fixar-me en això. Messi és del Barça i tinc moltes esperances que ho segueixi sent”.

El Barça, favorit per guanyar la Champions?: “No veig cap equip que sigui millor nosaltres, però tampoc no crec que sigui bo pensar que podem guanyar la Champions. Tenim un bon equip, que juga a un bon nivell, i tenim jugadors fantàstic. Podem guanyar qualsevol”.



Més notícies
Els jugadors del Barça celebren el sisè gol davant el PSG.
Barça-PSG: horari i TV
Notícia: Barça-PSG: horari i TV
Comparteix
Quan i on veure el partit d'anada dels vuitens de la Champions League
Gerard Piqué, durant el Catalunya-Veneçuela
Piqué reflexiona sobre l’independentisme i Vox després de les eleccions
Notícia: Piqué reflexiona sobre l’independentisme i Vox després de les eleccions
Comparteix
El central del Barça carrega contra el feixisme

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa