Pas importantíssim del Barça per arribar a la ‘final four’ (70-78)

Nou duel extremadament igualat entre el primer de l’Eurolliga, el Barça, i el vuitè, el Zenit de Sant Petersburg de Xavi Pascual. En el primer partit a Rússia, al qual s’hi ha arribat amb un 1-1 a l’eliminatòria, els blaugranes han fet un pas endavant. Han mostrat alguns dubtes altra vegada durant els primers quarts, però Brandon Davies, l’heroi dels quarts de final, ha tornat a ser decisiu per guanyar el duel (70-78). Els de Sarunas Jasikevicius han pogut estar molt més solvents, perquè, aquest cop sí, Mirotic, Higgins, Calathes, Kuric, Hanga i fins i tot Gasol, també han aportat molts minuts de qualitat.

Abans d’explicar res del partit, és important destacar la imatge que ha ofert el pavelló Sibur Arena del Zenit de Sant Petersburg. Unes 5.000 persones han omplert les graderies russes en un 75% de la seva capacitat. El país de l’est d’Europa no és que estigui en una situació privilegiada pel que fa al control de la pandèmia, però han apostat per donar oxigen a la població deixant-los anar a esdeveniments com aquest, confiant en l’estabilització de la malaltia gràcies a les vacunes. El cert és que l’aspecte d’un pavelló ple, ja gairebé oblidat, transporta a una sensació de normalitat fantàstica.

Més enllà d’això, el duel en qüestió era vital per a tots dos equips i la importància del xoc s’ha pogut notar des del primer moment. Ambdós equips han mostrat un gran respecte al rival i l’anotació ha estat molt curta, sobretot a l’inici. Will Thomas i Poythress han estat els més valents del Zenit, però els triples de Kuric han permès als blaugranes mantenir-se al marcador, que al final del primer període ha acabat en empat (16-16).

Al segon quart hi ha hagut alguns moments de molts dubtes del Barça. De fet, els locals han arribat a tenir un avantatge de set punts. Sense l’aparició de Brandon Davies, el millor dels culers durant tota l’eliminatòria, els de Saras haurien pogut tenir problemes dels grossos, però Rambo els ha arreglat. De fet, amb la seva empenta i la seva contundència sota el taulell, el Barça ha pogut marxar un punt per sobre a la mitja part (33-34).

A la represa hi ha hagut un altre petit pas endavant dels blaugranes. Calathes, Davies i Higgins han anat sumant per part culer i han pogut contenir Pangos i contenia per acabar arribant al quart definitiu amb un lleuger avantatge (51-55). I, afortunadament, als darrers deu minuts ha aparegut, per fi, Nikola Mirotic. L’enyoradíssima estrella blaugrana en aquesta eliminatòria, fins ara desapareguda, ha començat a anotar per aconseguir un petit coixí. Fins i tot Gasol, que no havia estat bé en els partits importants, ha aportat minuts de qualitat. I als darrers instants, Davies ha matat el Zenit. Amb una bona ratxa de punts i de joc, ha aconseguit un avantatge important al marcador per deixar la final four a una victòria.

Brandon Davies, jugador del Barça | FC Barcelona
Notícia: El Barça guanya el Zenit de miracle i haurà de suar sang a Sant Petersburg (81-78)