Món Esport
El Zenit de Xavi Pascual complica la ‘final four’ al Barça (74-76)
  • CA

Sorpresa i de les grosses al Palau Blaugrana. El Zenit de Sant Petersburg, dirigit per l’exculer Xavi Pascual, ha enderrocat el líder de l’Eurolliga a casa seva en el primer partit dels quarts de final que donen accés a la final four (74-76). Un gran inici dels russos i, sobretot, un segon quart gairebé immillorable han estat claus per vèncer els de Sarunas Jasikevicius, que han aconseguit remuntar, però no han pogut segellar el triomf.

La forma amb la qual el Zenit ha entrat al parquet del Palau ha estat clau. L’exblaugrana Kevin Pangos ha marcat el ritme i ha estat el protagonista de tot el duel amb 33 punts de valoració, però el seu inici ha estat especialment important. Ha aconseguit el primer avantatge al marcador i al Barça li ha costat retallar distàncies. Tot i això, Brandon Davies ha mantingut l’equip viu al marcador i s’ha arribat al segon període amb un empat a 21.

Els següents minuts han estat decisius. El Zenit no ha tingut cap mena de por escènica i ha començat a creure’s amb possibilitats d’enderrocar el gegant culer. Amb triples inversemblants i un gran Pangos, altra vegada, han guanyat el quart per catorze punts. Una autèntica salvatjada tenint en compte la suposada diferència entre ambdós conjunts.

Al tercer període ha arribat la remuntada blaugrana, de la mà de Higgins, Calathes i Davies. Tanmateix, no han aconseguit eixugar tota la diferència i els de Saras han continuat remant a contracorrent al darrer quart. El partit de Davies ha estat espectacular i a les acaballes del duel ha estat capaç de posar l’equip per davant al marcador. Ara bé, un triple de Pangos i un altre KC Rivers han batut els blaugranes. Victòria merescuda.

Ara, el Barça té l’obligació de guanyar el segon partit de la sèrie al Palau el pròxim divendres, la diada de Sant Jordi. Si no ho fan, aixecar un 0-2 a Rússia i amb el pavelló ple pot ser tota una quimera. Ara bé, en qualsevol cas, els de Saras hauran de vèncer com a mínim en una ocasió a Sant Petersburg, cosa que complica les coses a un equip que semblava que volava directe fins a la final four.



Més notícies
La UE Castellfollit “sol·licita” entrar a la Superlliga
Notícia: La UE Castellfollit “sol·licita” entrar a la Superlliga
Comparteix
Aquesta ha estat una de les reaccions més divertides dels últims dies
Carles Murillo, director del Màster en Direcció i Gestió de l'Esport de la UPF-BSM | UPF-BSM
Carles Murillo: “La Superlliga no és necessària per salvar el futbol”
Notícia: Carles Murillo: “La Superlliga no és necessària per salvar el futbol”
Comparteix
El director del Màster en Direcció i Gestió de l'Esport de la UPF-BSM analitza el cas en una entrevista amb El Món

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa